Колегії

Першим питанням порядку денного розглядалися підсумки економічного і соціального розвитку та виконання бюджету області за 9 місяців 2010 року.
Як доповіла начальник головного управління економіки облдержадміністрації Олена Адамович, у промисловому комплексі області закріпилася позитивна тенденція розвитку.
– Проте говорити про подолання кризи можна буде лише при досягненні докризових показників. За загальнодержавними прогнозами, це станеться у 2013 році. На сьогодні ж область за обсягами виробництва досягла 90% до показника 2007 року, – зазначила Олена Адамович.
Також вона поінформувала присутніх про те, що зростання випуску продукції відбулося в основних галузях промисловості, окрім добувної. Темпи приросту промислового виробництва склали 17,9%.
Крім того, начальник головного управління економіки облдержадміністрації Олена Адамович оприлюднила рейтинг економічного та соціального розвитку районів області.  Відповідно до рейтингової оцінки перше місце отримав Глобинський район, друге – Котелевський, третє – Шишацький; останні позиції рейтингу займають Лубенський, Великобагачанський та Кобеляцький райони.
Голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко звернув увагу керівників райдержадміністрацій та райрад на необхідність співпраці, щоб допомогти районам, які знаходяться в кінці рейтингової таблиці. В цілому, як повідомила Олена Адамович, Полтавська область на державному рівні у подібному рейтингу займає шосте місце.
Про виконання бюджету області поінформував начальник головного фінансового управління облдержадміністрації Володимир Шапошніченко. Він, зокрема, зазначив, що до Державного бюджету мобілізовано 7752,1 млн грн. У порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження доходів збільшилися на 2859,7 млн грн, або на 58,5%.
Місцеві бюджети, зазначив Володимир Шапошніченко, за доходами (без урахування трансфертів із Державного бюджету) виконано в сумі 1845,4 млн грн. Порівняно з січнем–вереснем 2009 року надходження збільшились на 243,4 млн грн, або на 15,2%. Планові показники, затверджені на 9 місяців цього року, виконано на 103,1%, річний план – на 80,7%. Місцеві бюджети понад план отримали 49,6 млн грн.
Про хід виконання обласної програми “Репродуктивне здоров’я населення до 2015 року” доповідав в.о. начальника головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Юрій Курилко.
 Він повідомив, що нині у всіх містах та районах області вже закінчено реорганізацію роботи пологових відділень із метою впровадження сучасних перинатальних технологій: обладнані індивідуальні пологові зали, палати спільного перебування матері та дитини, забезпечено тепловий ланцюг. Для цього з місцевих бюджетів протягом року використано 330 тис. грн та 1 млн 566 тис. грн позабюджетних надходжень.
Протягом 2010 року для відповідних закладів та неонатальних відділень за кошти Державного бюджету придбано апарати штучної вентиляції легень, інкубатори та інше обладнання на суму 8300,3 тис. грн. За рахунок коштів обласного бюджету проводиться дооснащення відділення інтенсивної терапії новонароджених та відділення інтенсивного виходжування новонароджених обласної клінічної лікарні, протягом року було закуплено обладнання на суму 1442 тис. грн.
Учасники колегії також розглянули виконання завдань у сфері державної кадрової політики, визначених актами і дорученнями Президента України, питання про підсумки роботи зі зверненнями громадян за 9 місяців 2010 року, про стан виконавської дисципліни за цей же період, про встановлення стипендії голови облдержадміністрації.
У роботі розширеного засідання колегії облдержадміністрації взяв участь голова обласної ради Іван Момот.

Ірина РОГОЖИНСЬКА
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.