Відродження галузі

Близько 1 тисячі гектарів ріллі, які обробляє товариство, засіяно озимим ячменем.
 – Цього року ми сіяли, керуючись погодними умовами, і не прогадали, адже цьогорічний надзвичайно теплий листопад спровокував масове розповсюдження на сходах захворювань і шкідників. А наші поля підуть у зиму чистими, – розповідає виконуючий обов’язки генерального директора ТОВ “АПК “Докучаєвські чорноземи”  Анатолій Кибка.
У господарстві взялися відроджувати колись доволі розвинену в Україні, а нині майже забуту сільськогосподарську галузь, – садівництво. На території Варварівської сільської ради, де теж знаходяться землі агропромислової компанії “Докучаєвські чорноземи”,  заклали молодий продуктовий сад. 1–2-річними саджанцями плодових культур вже засадили понад 40 гектарів – і це лише половина запланованих площ.
– Садівництвом в Україні зараз майже ніхто не займається, тому ми вирішили відродити благородну й добру справу. Понад 90 відсотків площі, звичайно ж, відведемо під яблуню, адже ця культура невибаглива і до того ж традиційна для вирощування в нашій місцевості, – продовжує розповідь Анатолій Кибка. – Віддаємо перевагу перевіреним і високоврожайним сортам – Ренет Симиренка, Голден делішес, Макінтош. Також посадили у нашому садку й персики, груші, абрикоси, черешні, малину, нині готуємо ділянку під закладання винограднику. Перший урожай плануємо зібрати вже наступного року. Нині вивчаємо можливі ринки збуту, найімовірніше, співпрацюватимемо із супермаркетами. І думаємо про будівництво приміщення для зберігання й переробки плодової продукції.

Юлія ДУМКА-КОНДРАТЬЄВА
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.