Світ Гоголя – у дитячих бібліотеках

І відтоді мрії про це відразу раритетне видання непокоїли уми вже багатьох. При підтримці спонсорів багатотомник з’явився і в Україні, й у Росії. Минулого тижня це повне зібрання творів класика літератури, нашого земляка, видане  Українською Православною Церквою, було презентовано в єпархіальному управлінні полтавській громаді Високопреосвященнішим архієпископом Полтавським і Миргородським Филипом.
В урочистій обстановці Владика передав зібрання в дарунок Полтавській центральній міській дитячій бібліотеці й обласній бібліотеці для юнацтва ім. Олеся Гончара. А разом із творами М.В.Гоголя – ще й “Историю Русской Церкви” видання митрополита Макарія (Булгакова), доповнене розділом періоду 1917 – 1997 років, написаним професором Володимиром Ципіним.
Міський голова Полтави Андрій Матковський, який брав участь у презентації, подякував Владиці за подарунки й висловив упевненість, що полтавці не допустять, щоб ці видання припадали пилом у архівах, а тому підвищуватиметься духовний рівень читачів, адже неможливо залишитися байдужим до творів і листів Гоголя, через які видно глибину душі й погляди самого класика, а також до історії свого народу, своєї Церкви.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.