“Октан” – джерело добробуту

– Цьогорічне літо вкотре випробовувало нас на витривалість, – розповідає генеральний директор зазначеного агроформування, депутат обласної ради Олег Кулініч, – але ми спрацювали на належному рівні. Наприклад, цукрові  буряки на площі 415 гектарів при мінімальному рівні забрудненості дали на круг по 534 центнери з гектара. Практично всі солодкі корені вже вивезено на Яреськівський цукрозавод.
Варто зауважити, що середня урожайність цукристих у  сільгосппідприємствах Зіньківського району становить 330 центнерів з гектара, а в області – 269 ц/га. Високих здобутків у “Октані” досягли перш за все завдяки чіткому дотриманню відповідних агротехнологій. Значну роль при цьому відіграв і людський фактор, наголошує Олег Кулініч. Добре попрацювали на збиранні цукрових буряків механізатори Вадим Шут, Еркін Азізов, Сергій Копиця, Анатолій Бондар, Володимир Рева, Олег Різник, Михайло Калюжний. За хорошу працю – й шана відповідна. Зокрема, заробітна плата механізаторів, які працювали на збиранні солодких коренів, у залежності від кількості відпрацьованого часу становила від 8 до 12 тисяч гривень. Вагомим доповненням до сімейного бюджету тих, хто був задіяний на буряковому полі протягом усього технологічного процесу вирощування цієї важливої сільськогосподарської культури, буде й цукор, якого кожен працюючий отримає від 250 до 600 кілограмів.
Нині у господарстві видають цукор (за ціною 7 гривень за кілограм) у рахунок оплати праці та як розрахунок за оренду земельних паїв. Загальний відсоток виплат орендодавцям становить 3% від вартості паю. Раніше селяни вже отримали 500 кг зерна ранніх колосових культур та 500 кг кукурудзи,           50 кг цукру, а ще – олію, крупи, мед. А за бажанням орендодавців у рахунок паю сільгосппідприємство видавало також молодняк ВРХ, свиней і птицю.
ТОВ “Октан” допомагає селянам в обробітку присадибних ділянок, надає й інші сільськогосподарські послуги. До того ж сільгосппідприємство забезпечує якісною екологічно чистою сільськогосподарською продукцією власного виробництва місцеву школу та дитсадок.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.