Дні документального кіно у Полтаві

Організаторами фестивалю є Українська Гельсінкська спілка з прав людини, Херсонський обласний Фонд милосердя та здоров'я, херсонська міська асоціація журналістів "Південь", громадська організація "Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв". У кожному регіоні України фестиваль має місцевих партнерів серед провідних громадських та правозахисних організацій.  Уже четвертий рік поспіль на теренах Полтавщини незмінними організаторами   фестивалю виступають Полтавська філія Суспільної служби України та обласна організація Національної спілки письменників України.
 – Вже стало доброю традицією наприкінці жовтня у Полтаві зустрічати кращі документальні стрічки про права людини.  Документальне кіно – надзвичайно важливе мистецтво, воно впливає на емоції людей. Адже йдеться про те, що ми різні, але всі маємо право на життя, здоров'я, на те, щоб жити у цій крані, – зазначила регіональний представник фестивалю, голова Полтавської філії Суспільної служби України Ганна Кіященко.  
Головна ж мета фестивалю –  засобами кіномистецтва привернути увагу українського суспільства до проблем простої людини.
Протягом тижня у вищих навчальних закладах міста та в школах демонструватимуться кінострічки, присвячені подоланню ксенофобії та расової нетерпимості, актуальним питанням прав дитини. Цього року до фестивалю увійшла добірка фільмів "Юні герої", яка пропонує українським дітям познайомитися з їхніми ровесниками із Польщі, Нідерландів і Данії. Ці історії не завжди мають щасливий фінал, але вони реальні. Глядачі впізнають у героях себе, разом із ними вони переживають радість і розчарування, ставлять запитання і шукають відповіді. Діти розуміють, що їхні однолітки в усьому світі переживають те саме, що й вони, – і це їх об'єднує.
Новиною цьогорічного фестивалю буде демонстрація ретроспектив Сергія Буковського  та Яцика Блавута.
У порівнянні з минулими роками збільшилася кількість стрічок для відкритого перегляду. За словами волонтера фестивалю та співкоординатора Олени Бунецької, програму складено так, щоб після перегляду фільмів можна було їх обговорити.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.