Фінансові проблеми “Полтававодоканалу”

За інформацією генерального директора, депутата обласної ради Володимира Чернявського, підприємство отримало ліміти на природний газ, всі котельні працюють. За час підготовки до опалювального сезону проведено реконструкцію та ремонт обладнання, заміну теплових мереж. На ці заходи було спрямовано понад 11 мільйонів гривень.
“Полтаватеплоенерго” займає лідируючі позиції в Україні по розрахунках за спожитий газ. Втім, заборгованість підприємства за газ існує і становить майже 6 мільйонів гривень. Як пояснив Володимир Чернявський, заборгованість виникла через те, що діючі тарифи на послуги підприємства лише частково відшкодовують фактичні витрати на виробництво теплової енергії та підігрів води. У структурі тарифів не враховані нові ціни на природний газ, електроенергію, металовироби, пально-мастильні матеріали, законодавчо встановлений рівень заробітної плати.
Ще однією проблемою підприємства є повернення дебіторської заборгованості. Зважаючи на обмежені технічні можливості судів, більша частина справ по стягненню заборгованості залишається не розглянутою. За прийнятими судовими рішеннями стягнути заборгованість із неплатників вдається не відразу. Понад 53 мільйони гривень, які заборгувало населення за теплопостачання та підігрів води, навряд чи вдасться повернути найближчим часом. З юридичних осіб найбільшим боржником теплоенергетиків залишається КП “Полтававодоканал”, яке заборгувало майже 7 мільйонів гривень.
Цю інформацію комісія взяла до відома. Було також розглянуто питання про стан погашення кредиторської заборгованості та розрахунків за енергоносії КП “Полтававодоканал”. Фінансовий стан цього підприємства, яке належить до об’єктів спільної власності територіальних громад області, залишається складним. Загальна заборгованість “Полтававодоканалу” становить більше 40 мільйонів гривень і продовжує зростати. За 9 місяців поточного року його збитки склали 26,3 мільйона гривень.
Почути думку керівництва “Полтававодоканалу” про шляхи погашення заборгованості та виходу підприємства з кризової ситуації депутатам не вдалося через відсутність доповідача. Таку позицію адміністрації КП “Полтававодоканал” депутати визначили як неконструктивну, як вияв неповаги до постійної комісії та обласної ради.
На пропозицію голови комісії Ігоря Атаманчука ухвалено звернутися до голови облдержадміністрації Олександра Удовіченка з проханням розглянути ситуацію, що склалася на цьому підприємстві.
У роботі комісії взяв участь заступник голови облдержадміністрації Віктор Животенко.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.