Олександр Удовіченко: “Ми маємо чітку стратегію стабільності й розвитку”

– Олександре Васильовичу, що вже конкретно вдалося зробити для вирішення нагальних проблем життєдіяльності обласної територіальної громади?
– Нами вибудувано ефективну вертикаль влади. Зокрема, до керівництва районами області прийшли спеціалісти з досвідом роботи в органах місцевого самоврядування чи державного управління. Також була започаткована робота у напрямку об'єднання місцевих політичних сил, орієнтованих  на вирішення нагальних економічних, соціальних проблем. І в цьому напрямку вже маємо перші результати. Наприклад, рівень промислового виробництва зріс загалом на 21 відсоток за останні 9 місяців.
В області триває поступове погашення заборгованості із заробітної плати. Так, якщо від попередньої влади у спадок ми отримали 48 мільйонів боргу із її виплати загалом по області, то за півроку нам вдалося зменшити цю суму на 41 відсоток. До кінця року ми намагатимемося максимально скоротити показник заборгованості з виплати зарплати.
Ще один із конкретних результатів – стабільне наповнення бюджетів усіх рівнів. Нині Полтавська область – п'ята в Україні щодо наповнюваності Державного бюджету. Обласний бюджет уже виконано на 105,7 відсотка, і, як ви знаєте, на останній сесії обласної ради відбувся розподіл коштів, отриманих від його перевиконання. Їх спрямували на вирішення низки найактуальніших соціальних проблем.  Спостерігається стабільне збільшення середньої заробітної плати по області.
– Як оцінюєте нинішню ситуацію в сільському господарстві Полтавщини?
– У сільському господарстві ситуація складніша, ніж у промисловості, але вона певною мірою викликана несприятливими погодними умовами цього літа, внаслідок яких загинуло до 40 відсотків ранніх зернових. Але ми намагаємося стабілізувати ціни на продовольчі товари – проводимо щотижневі ярмарки, на яких продовольчі товари реалізовуються за цінами, значно нижчими
від ринкових. Пріоритетною галуззю розвитку сільського господарства в області на найближчі роки ми визначили тваринництво. Нині задекларовано 17 вигідних інвестиційних проектів, які вже реалізуються. Це і молочне скотарство, і свинарство, наприклад, молочнотоварний комплекс на 2 тисячі голів великої рогатої худоби в агрофірмі імені Довженка, що в Шишацькому районі, свинокомплекс Глобинського м'ясокомбінату на 50 тисяч голів… Обласна влада й надалі підтримуватиме подібні ініціативи і, зокрема, опікуватиметься забезпеченням сприятливих умов для залучення в економіку Полтавщини інвестицій, у тім числі й в аграрний сектор.
– Олександре Васильовичу, чи вважаєте Ви економічно обгрунтованою ціну на молоко, яке продають у магазинах?
– Нинішні проблеми з цінами на продовольчому ринку, в тім числі й на молоко, – наслідок безконтрольної цінової політики держави протягом останніх 5 років. Отож нині маємо ситуацію, коли посередницькі структури отримують надприбутки. Ми намагаємося упорядкувати ситуацію, прагнемо укладати договори про співпрацю безпосередньо з виробниками сільськогосподарської продукції.
– Як вдалося стабілізувати ситуацію на хлібному ринку в зв'язку з припиненням роботи ВАТ "Полтавський хлібокомбінат"?
– Справді, з призупиненням роботи цього потужного підприємства, яке забезпечувало потребу полтавців у хлібі на 40 відсотків,  могли виникнути серйозні перебої із постачанням цього продукту. Але цього не сталося  завдяки здоровій конкуренції на хлібному ринку. Нішу, яка звільнилася, одразу ж заповнили інші виробники, в тім числі й з інших районів області.
– Олександре Васильовичу, над розв'язанням яких проблем очолювана Вами команда працюватиме найближчим часом?
– До кінця року плануємо відкрити реконструйований академічний український музично-драматичний театр iм. М.Гоголя, а також лікарню в Карлівці, Будинок культури у Великій Багачці. Й надалі опікуватимемося соціальними питаннями, зокрема наданням субсидій на оплату комунпослуг незахищеним верствам населення нашої громади. Проблем багато, але ми маємо чітку стратегію їх розв'язання.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.