Книжкова осінь Полтавщини

І хоч не всі видавництва області представили свої доробки, виставка досить повно дає змогу ознайомитися із здобутками полтавців – авторів і видавців. Привезли свою продукцію до Полтави й гості з Києва, Львова, Запоріжжя, Тернополя, хоч їх також цього року було менше. До уваги відвідувачів – наукова, довідкова, художня література, навчальні посібники, підручники, словники, мапи.
Організатори виокремили й тематику триденної роботи виставки-ярмарку: день навчальної книги, дитячої та книги з краєзнавства Полтавщини. Паралельно проводиться доброчинна акція – збір книжок від полтавців для поповнення фондів бібліотек.
У рамках заходу тривають презентації видавництв та окремих видань, автограф-сесії полтавських письменників, засідання “круглих столів”, екскурсії.
Відразу після урочистого відкриття виставки відбулася прес-конференція для ЗМІ за участю книговидавців та книгорозповсюджувачів, а також полтавських письменників. У її програмі заявлялася й участь представників влади, яких, на жаль, не було в залі, де йшлося про найболючіші проблеми сучасного книговидання, зокрема й на рівні міста та області. Про наболіле говорили директор фірми “ТіС” Сергій Семізаров, директори видавництв “Оріяна” Ірина Балибіна та “Дивосвіт” Ганна Грибан, голова обласної організації Національної спілки письменників України Олена Гаран, директор обласної універсальної наукової бібліотеки імені І.П.Котляревського Тетяна Зеленська, письменники Анатолій Гальченко, Микола Костенко та інші учасники.
Відбулося підбиття підсумків обласного конкурсу “Краща книга Полтавщини”. Про його переможців ми повідомимо окремо.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.