АПК. Комплекс осінньо-польових робіт

Варто зазначити, що практично в усіх районах Полтавщини, які займаються виробництвом цукросировини, розпочали копати цукрові буряки. Загалом солодкі корені зібрано майже на 2 тисячах гектарів при середньообласній урожайності 256 центнерів з гектара. В усіх районах області при-ступили до сівби озимих культур. Ріпак, оптимальні строки сівби якого вже минули, посіяно на площі понад 19 тисяч гектарів, що майже вдвічі менше минулорічних обсягів. Озимі колосові культу-
ри на зерно посіяно більш як на
56 тис. га, що становить близько
15 відсотків до завдання. З огляду на цьогорічний неврожай сіль-госппідприємства відводять надто малі площі під озимі жито та ячмінь.
Кукурудзу обмолочено більш як на 41 тис. га, середня урожайність становить 47 ц/га, а в господарствах Новосанжарського району – 70, сою зібрано майже на 50 тис. га, соняшник – при-близно на 44 тис. га, при середній урожайності 24 ц/га. Загалом урожай цієї групи культур зібрано практично на 25% відведених площ.
У сільгосппідприємствах області також продовжуються заготівля кукурудзи на силос та підготовка грунту під майбутній урожай.

Людмила ДАЦЕНКО
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.