Семінари

Як зазначив заступник директора проекту Володимир Архангельський, Полтавська й Донецька області визначені пілотними в його реалізації, оскільки мають високий інтелектуальний потенціал. Їхній досвід згодом може бути застосований в інших регіонах.
Захід зібрав представників регіо-нальних органів влади, наукових та бізнесових кіл області. Вітаючи учасників семінару, голова облдерж-адміністрації Олександр Удовіченко зазначив:
– Реформування економіки держави – пріоритет діючої влади. Прикро, але за останні п'ять років було чимало втрачено, оскільки основні політичні сили займалися змаганням за владу, замість того, щоб модернізувати економіку. На-працювання вчених, наукових установ не були затребувані, їх не застосовували у виробництві. Нині в державі діє Комітет економічних реформ, відпрацьований проект регіональної програми щодо реформування господарства. Сьогодні ми зібралися для того, щоб почути і зрозуміти одне одного, виробити схему подальших спільних дій бізнесових кіл та науковців у реформуванні народного господарства.
Учасники семінару обговорювали проблеми та перспективи втілення інновацій у різні аспекти життя громад регіону – освіту, медицину, виробництво. Як зазначив начальник управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності ОДА Дмитро Орлов, серед головних проблем – відсутність стимулювання та фінансової підтримки інноваційної діяльності, недосконале законодавство щодо охорони інтелектуальної власності. Пріоритетними для впровадження інновацій було визначено агропромисловий комплекс та житлово-комунальне господарство.

Наталія ВІСИЧ
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.