Актуально

– Адміністративна колегія територіального відділення оштрафувала КП "Полтаватеплоенерго" на десять тисяч гривень за зловживання монопольним становищем, – зазначив Володимир Оніщенко. – Було встановлено, що підприємство завищило тарифи на виконання робіт по розробці та виготовленню технічних умов на встановлення квартирних приладів обліку теплової енергії. "Полтаватеплоенерго" переглянуло їхню вартість, зменшило ціну і відшкодувало збитки споживачам.
Ще одне порушення цього підприємства – в опитувальному листі до мешканців багатоповерхових будинків було встановлено перелік питань, необхідних для розробки технічних умов на встановлення квартирного теплолічильника, що не відповідають чинному законодавству.
– Були вимоги надати інформацію, якою споживач може не володіти фактично, – пояснив Володимир Оніщенко. – Нині "Полтаватеплоенерго" скоригувало пункти опитувального листа.
Важливим напрямом роботи територіального відділення є виявлення та припинення порушень законодавства про захист від недобросовісної конкуренції.
– У переважній більшості це – поширення через засоби масової інформації відомостей, що вводять в оману, – розповів Володимир Оніщенко. – Під виглядом медичних препаратів, котрі виліковують серйозні хвороби, рекламують біологічні добавки, що не мають жодного відношення до лікування. Наприклад, дієтичні добавки до раціону харчування "Простакс", "Цигапан", Нікотинет", "Урісан" та "Проліт" рекламували як високоефективні препарати, що виліковують недуги.
З початку року припинено вісім таких порушень та на-кладено 78 тис. грн штрафів.

Наталія ВІСИЧ
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.