Виконавча влада

Організованими формами відпочинку та оздоровлення в області цього року було охоплено 72 тисячі 640 дітей шкільного віку, тобто більше половини від їх загальної кількості, повідомила начальник відділу в справах сім’ї та молоді ОДА Наталія Шкоденко.
Протягом літа в області діяла мережа із 999 дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, з яких 30 – позаміські, 802 – з денним перебуванням, 150 – праці та відпочинку. Табори з денним перебуванням дітей залишаються наймасовішими – в них відпочили 34 тисячі 282 школярі. Однак, за словами Наталії Шкоденко, батьки дедалі частіше надають перевагу позаміським дитячим закладам оздоровлення та відпочинку з 21-денним перебуванням, які цього року прийняли понад 27 тисяч дітей. Путівка до табору коштувала від 1,5 до 2,1 тисячі гривень.
З різних джерел на літнє оздоровлення дітей цього року витратили 68 млн 133 тис. грн, що на
18 млн грн більше, ніж торік.
Цього року вперше розпочалася державна атестація позаміських дитячих закладів оздоровлення та відпочинку. Протягом літа державні атестаційні комісії здійснили оцінку 18 дитячих закладів. Наталія Шкоденко відзначила, що особливу увагу слід звернути на зміцнення матеріальної бази та поліпшення педагогічної діяльності у закладах комунальної власності.
Голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко дав відповідні доручення з виконання обговорюваного питання.

Ірина РОГОЖИНСЬКА
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.