Виконавча влада

Про стан підготовки житлово-комунального господарства та бюджетних установ області до опалювального сезону доповідав начальник головного управління житлово-комунального господарства ОДА Віктор Шкурат. Він наголосив, що хоча цього року терміни підготовки житлово-комунального господарства до нового опалювального сезону скорочені, рівень підготовки об’єктів в області доволі високий, зокрема житлового фонду комунальної форми власності, соціальної сфери, водопровідно-каналізаційного господарства, теплових мереж, котелень. Водночас стурбованість викликає підготовка кооперативного й відомчого житла: стан готовності цих будинків – 72 відсотки.
Він також повідомив, що з 1 жовтня при Міністерстві з питань ЖКГ діятиме аварійно-диспетчерська служба, яка здійснюватиме моніторинг роботи систем опалення в регіонах на початку опалювального сезону. Відповідні служби будуть створені при головному управлінні ЖКГ облдержадміністрації та в районах.
Головним питанням роботи житлово-комунального господарства залишається розрахунок за газ і отримання лімітів на нього. Станом на 21 вересня теплопостачальні підприємства області всіх форм власності розрахувалися за використаний газ на 93,5 відсотка. Сума заборгованості становить
32,2 млн грн. Раніше область гарантувала повністю погасити борги до 1 жовтня. Основною причиною заборгованості комунальники називають невідповідність тарифів на теплопостачання реальним витратам. Серпневе подорожчання газу спричинило ще більший розрив між витратами та їх відшкодуванням споживачами тепла, тому нині на розгляд відповідних інстанцій подано нові тарифи.
Окрім цієї об’єктивної причини, на окремих підприємствах – постачальниках тепла ситуацію погіршують і суб’єктивні чинники. Найбільш критичний стан із розрахунком за газ склався на КПТГ “Лохвицятеплоенерго”, а також на ЖКП Полтавського району – сіл Супрунівка, Розсошенці, Терешки.
З питання роботи теплопостачальних підприємств виступали генеральний директор ВАТ “Полтаватеплоенерго” Володимир Чернявський, голови райдержадміністрацій: Полтавської – Костянтин Боровик, Лохвицької – Анатолій Заславець.
Про стан наповнення бюджету Пенсійного фонду та виконання платниками зобов’язань зі сплати страхових внесків на загальнообов’язкове пенсійне страхування доповідав начальник головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області Валерій Руденко. Попри збільшення навантаження на бюджет Пенсійного фонду через підвищення пенсій їх виплата в області відбувається своєчасно. Але значною мірою – завдяки підтримці держави, підкреслив виступаючий, оскільки Полтавщина забезпечує фінансування пенсійних виплат лише на 63 відсотки. У зв’язку з наступним підвищенням пенсій з 1 жовтня й 1 грудня потреба у коштах збільшиться. У цій ситуації надзвичайно актуальним є погашення недоїмки зі сплати страхових внесків. Але її зменшення не вдалося досягти. Станом на 1 вересня сума боргу становила 58,2 млн грн. Тому “пенсійні” борги стягують у судовому порядку.
Третім питанням учасники засідання розглядали підсумки купального сезону 2010 року. Доповідав начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення облдержадміністрації Михайло Андрусенко.
З розглянутих питань прийнято відповідні рішення.

Людмила САМОЙЛОВА
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.