Соціальний захист

– Виконавча влада на Полтавщині намагається за допомогою усіх доступних важелів впливу підтримувати виробництво в різних галузях, сприяти його стабільному розвитку. Є проблемні питання, які потрібно вирішувати системно. Але не все можна вирішити на обласному рівні, зокрема проблему з виплати багатомільйонної заборгованості по зарплатах на 4 підприємствах-банкрутах – заводі "Знамя", підприємстві "Нафтогазгеологія" й двох спиртокомбінатах – Карлівському й  Лохвицькому. Це питання слід вирішувати на вищому, державному, рівні.
Перший заступник голови облпрофради Юрій Рижков у своєму виступі зазначив, що в умовах економічної кризи  реалізація тристоронніх домовленостей, підписаних у 2009 році, сприяла ефективному вирішенню багатьох соціальних і трудових проблем, зокрема, було недопущене масове звільнення працівників. Водночас, за його словами, частина домовленостей не була реалізована, зокрема щодо погашення заборгованості з виплати заробітної плати, безпеки та умов праці на виробництві тощо.
Голова облпрофради Леонід Вернигора, голова облдерж-адміністрації Олександр Удовіченко та голова обласної організації роботодавців Сергій Змієвець уклали регіональну угоду на 2010–2012 роки.

Юлія ДУМКА-КОНДРАТЬЄВА
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.