Соціальна політика

Умови для маленьких вихованців гарні: дві добре обладнані (спальня та гральна) кімнати. "Веселі" шпалери на стінах, зручні ліжечка з білизною, м'якенькі килимки, іграшки на будь-який смак – про все це подбали ті, хто організував садочок. Це, перш за все, райдержадміністрація, яка накреслила таке важливе завдання та контролювала хід робіт, сільська рада, що фінансувала проект, численні спонсори, які допомагали в цій добрій справі, і, звичайно ж, самі батьки, які й шпалери клеїли, й підлогу фарбували, й порядок наводили.
Микола Семенець, сільський голова, радий новому дітищу.
– Утримувати дошкільний дитячий заклад будемо ми, – говорить Микола Іванович, – але не будуть осторонь цієї справи і керівники сільгосп-підприємств району. На 1 вересня всі школи Лубенщини отримали від сільгосппідприємств сертифікати. А це значить, що їм допомагатимуть і борошном, і крупами, і м'ясом та іншими продуктами.
– За два місяці це вже другий дитячий садок, відкритий в районі, – констатує перший заступник голови Лубенської райдержадміністрації Вікторія Мартиневська. – Ще через півмісяця відкриємо третій. Добре, що побільшало малечі в наших селах і що є умови для її розвитку.
Голова Лубенської райдержадміністрації Віктор Алексєєнко з перших кроків своєї роботи на цій посаді почав керуватися положеннями президентської програми "Україна для людей". Одне з головних у ній – покращення демографічної ситуації в державі, турбота про підростаюче покоління.
– При попередній владі дитсадків закрилося багато, а не відкрилося жодного, – констатує Віктор Миколайович. – Це треба виправляти. Ми вже відкрили новий дитсадок у селі Березівка. Тепер – у Мацківцях. Плануємо створити дитсадок на 30 місць у селі Войниха. А загалом цього року в районі діятиме ще 5 дошкільних дитячих закладів.
Такий підхід сприятиме не тільки якісній освіті й дозвіллю дітей, але й працевлаштуванню населення. Скажімо, у Мацківцях завдяки відкриттю дитсадка з'явилося 5 робочих місць: завідуючої, вихователя, кухаря, няні,  прибиральниці. А ще не треба буде возити дітей до дитсадка з малих сіл у великі: це ж дуже клопітно й обтяжливо. Відтепер і в таких населених пунктах діятимуть дитячі групи.

Ніна КОНДРАТЮК
Журналіст
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.