Узгодити можливості й пропозиції

Відкриваючи засідання, виконуючий обов'язки голови облдержадміністрації Володимир Онищенко зазначив:
– Ми прекрасно розуміємо, що податки – це основа, з якої складається бюджет нашої держави. Завдання, яке перед нами стоїть, – узгодити можливості й пропозиції народу з можливостями й пропозиціями держави.
Заступник голови ДПА в Полтавській області Андрій Скляренко підкреслив, що Податковий кодекс дасть змогу поліпшити інвестиційне середовище і стабілізувати систему державних фінансів.
Ректор Полтавського університету економіки і торгівлі Олексій Нестуля висловив думку, що в проекті недостатньо змінено акценти й основний податковий тягар знову може лягти на поточні результати господарської діяльності:
– Обіцяного податку на майно та нерухомість, який стягується з власників нерухомості житлового, виробничого і невиробничого призначення і може стати джерелом перерозподілу доходів, у проекті не введено.
Він наголосив на необхідності удосконалити концептуальні підходи, які б дозволили проводити складні реформи, убезпечивши від економічних негараздів малозахищені верстви населення.
Свої зауваження щодо проекту Податкового кодексу України висловили фінансовий директор СП “Полтавська газонафтова компанія” Євген Палєнка, начальник Східно-Української геофізичної розвідувальної експедиції Микола Бублик, ряд інших промовців. Йшлося про надмірну кількість існуючих податків, про поліпшення умов адміністрування податків і зборів, впровадження податку на нерухомість та податку “на розкіш”, вдосконалення рівня співпраці податкової служби з платниками податків.
Учасники “круглого столу” висловили спільну думку, що систематизація податкових законів України в єдиному документі – надзвичайно важливий крок на шляху до відродження і розвитку економіки держави. 

Тетяна ГЛУШКО
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.