Якість – визначальний фактор успіху

Із заслуженою відзнакою колектив заводу урочисто привітали на черговому засіданні колегії райдержадміністрації. За словами голови РДА Миколи Купріяна, саме це підприємство є одним із головних наповнювачів місцевого бюджету. В тому, що запорука успіхів підприємства – це його колектив, наголошує голова правління ЗАТ “Пирятинський сирзавод” Віктор Гаркуша.
Він розповів, що на підприємстві працюють династії сироварів, які віддали заводу по 20 – 35 років життя. Всього ж колектив налічує 835 чоловік. І це при тому, що процес виробництва повністю автоматизовано. Проте виробничого баласту на підприємстві немає. За добу Пирятинський сирзавод виробляє 47 тонн продукції, займаючи 12% усього вітчизняного ринку. А акціонерне товариство “Молочний альянс”, до складу якого входить завод, заповнює більш ніж 20 відсотків внутрішнього ринку.
Значна частина продукції експортується до Росії, Молдови, Казахстану і навіть до Японії та інших країн Азії.
– Нещодавно російські партнери зробили заявку на 660 тонн. Але ми змогли відправити тільки 400 тонн.
Як повідомив Віктор Гаркуша, холдинг “Молочний альянс” і, зокрема, “Пирятинський сирзавод” готові наростити виробництво, але проблема – в браку якісної сировини.
Отож на підприємстві покладають великі надії на державні програми, які стимулюватимуть розвиток тваринницької галузі й, відповідно, підвищення якості молочної сировини. Адже нині через низьку якість молока доводиться інвестувати мільйони гривень для закупівлі обладнання, необхідного для додаткової очистки сировини, бо кінцева продукція завжди має тримати високу марку і відповідати найвищим стандартам якості.
Євген ЛОПУШИНСЬКИЙ
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.