Сезон полювання розпочнеться 14 серпня

Днями до редакції звернувся читач нашої газети, полтавець Олександр Никифоров, і розповів, що у нього виникла суперечка з друзями-мисливцями стосовно початку цьогорічного сезону полювання. Одні вважають, що він припадає на другу суботу серпня, інші стверджують, що – на третю.
За роз’ясненням ми звернулися до головного спеціаліста сектора мисливського господарства Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства Сергія Буніна. Він повідомив, що постійної дати відкриття літньо-осіннього мисливського сезону не існує. Початок полювання залежить від того, чи набрала перната дичина потрібних кондицій.
Враховуючи думку фахівців та у відповідності до наказів користувачів мисливських угідь області, мисливський сезон на пернату дичину на Полтавщині нинішнього літа розпочнеться 14 серпня о 18-й годині.
При виході на полювання мисливцям необхідно мати відповідний пакет документів: посвідчення мисливця, контрольну картку обліку добутої дичини, дозвіл на право користування зброєю та ін.
Норми відстрілу пернатої дичини на одного мисливця в день в залежності від різновидності птахів становлять від двох до п’ятнадцяти голів.
Детальніше з правилами полювання можна ознайомитися на офіційному сайті Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства: www.upravles.com.ua
Людмила ДАЦЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.