Вогонь, що знищує біду

Днями полтавські правоохоронці спалили близько 16 тисяч кущів конопель. Деякі з них сягали у висоту понад 2 метри.
– Ми виявили “плантацію” в ході операції “Мак-2010”, – повідомив оперуповноважений відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків Решетилівського райвідділу міліції старший лейтенант Олег Пархомчук. – Площа поля – 10 соток. Нині рослини викошено та спалено.
За словами старшого інспектора по роботі з населенням та громадськими формуваннями Решетилівського райвідділу міліції старшого лейтенанта Олександра Іванця, власника поля не шукатимуть. За всіма ознаками, коноплі виросли самостійно.
Позбутися наркозілля правоохоронцям допомагали місцеві мешканці.
– Я живу тут вже 20 років, але за цей час не бачив нічого подібного. Добре, що міліціонери знайшли дурман, адже у нас багато молоді, яка могла б ним “зацікавитись”, – розповів місцевий житель Юрій Пасічник.
Зразки рослини відібрали з різних куточків ділянки, їх направили на дослідження до науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУ МВС України у Полтавській області.
Полтавська міліція щоденно шукає посіви маку і конопель, які ростуть на бездоглядних агрофермах, поблизу покинутих домогосподарств. Операція “Мак-2010” триватиме до 1 вересня.
Тетяна ПОНОМАРЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.