Багатшають мисливські угіддя

У  мисливців нині клопотів – хоч відбавляй. Аякже, незабаром розпочнеться полювання, тож треба як слід підготуватися. Жінки, спостерігаючи за чоловічою метушнею, підсміюватимуться, бо знають те полювання як спосіб на “законних” правах уникнути сімейних справ і потім цілий рік розповідати, як було важко вполювати качку…
– Щоб полегшити “мисливську долю” і зробити полювання більш результативним, – розповідає директор Полтавського госпрозрахункового мисливсько-рибальського господарства Сергій Козлов, – ми вирішили поповнити мисливські угіддя пернатими.
З фазанарію товариства Європейського фонду розвитку, розташованого в селі Стара Водолага, що на Харківщині, до Полтавського району було завезено 60 крижнів, яких випущено в мисливських угіддях.
Усіх красенів-крижнів було доставлено до мисливських угідь поблизу сіл Зорівка, Терновщина й Карпусі.
– Це вперше про наших мисливців так потурбувалися, – говорить голова первинної організації мисливців і рибалок Григорій Рябокінь. – Усього в нас – тридцять шість мисливців, які чекають полювання ще й для того, аби поспілкуватися і визначити, що краще робити, щоб навколишня природа радувала односельців.
– Якщо згадати, – говорить Григорій Костянтинович, – коли я вперше був на полюванні, а це років тридцять тому,  стає сумно, що пернатих і пушного звіра значно поменшало. Раніше набагато більше було зайців, лисиць, єнотів, борсуків, а з пернатих – бекасів, куликів, сірих куріпок…
– Тому нам, мисливцям, треба берегти природу, – доповнює Григорія Рябоконя Василь Бут – мисливствознавець Полтавського держлісгоспу.
Аркадій СЛАВУЦЬКИЙ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.