Урожай-2010

– Трудівники полів Новосанжарського району сьогодні найкращі в області, бо йдуть в авангарді жнив, – сказав голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко. – Це ще раз засвідчує, що район має всі ті складові, які неодмінно дають хороший результат: ефективну організацію роботи, висококваліфікованих спеціалістів, а головне – людей, завдяки невтомній праці яких навіть у дуже непростих погодних умовах вдалося зібрати добрий урожай. Адже не секрет, що цей рік був важким для селян, практично 50 відсотків озимого клину в області довелося пересівати. Втім, показники, які бачимо сьогодні в районі, говорять про те, що тут доклали максимум зусиль для підвищення культури землеробства та родючості грунтів, втілення нових технологій. Цього року в державі непроста ситуація з хлібом, особливо з продовольчою пшеницею. Тому те, що ми маємо сьогодні, – на вагу золота. Треба максимально використати цей потенціал, закласти регіональні ресурси, щоб Полтавщина була з хлібом і щоб селяни мали що продати. А влада повинна підставити плече, аби фінансовий результат аграріїв був якнайвищим.
Начальник управління агропромислового розвитку Новосанжарської райдерж-адміністрації Володимир Сальний зазначив, що нинішній рік був складним, але аграріям району вдалося досягти хороших результатів. Середня врожайність ранніх зернових по району – 35 ц/га, зокрема, озима пшениця дала по 41 ц/га, ячмінь – по 28 ц/га, горох – по 20 ц/га. Найкраще спрацювали у ТОВ "Чиста криниця" (директор – Микола Цвітченко) – господарство посіло перше місце у змаганні за кращу організацію жнив і урожайність ранніх зернових культур. Друге місце розділили між собою ТОВ "Елеватор "Чиста криниця" (директор – Микола Харченко) і ТОВ АФ "Ворскла" (директор – Владислав Кива), третє місце – у ТОВ "Востокстройгаз" (директор – Микола Харченко).
Крім цих господарств, урожайність ранніх зернових понад 50 ц/га вдалося отримати ТОВ "Зоря", яке входить до агро-промхолдингу "Астарта-Київ", і фермерському господарству "Малокобелячківське". Найбільший валовий збір – понад 9 тисяч тонн зерна із площі 3,7 тис. га – отримала АФ "Аршиця".
Один за одним піднімалися на сцену керівники підприємств, головні спеціалісти, комбайнери, водії, кухарі, працівники токового господарства, яким вручали грамоти, подяки за сумлінну працю.
Для посвяти в хлібороби прибули й молоді працівники полів – юнаки, для яких нинішня зернозбиральна кампанія стала першим випробуванням на хліборобську вправність. Голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко та керівники району поклали до жатки комбайна символічний останній сніп цьогорічних жнив. А учасники художньої самодіяльності подарували всім гостям святковий концерт.

Ірина РОГОЖИНСЬКА
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.