Виконавча влада. Нові призначення

Член Партії регіонів, голова Оржицької районної організації Партії регіонів. Одружений, має сина і доньку.
– Григорію Івановичу, чого, на Вашу думку, люди очікують від нової влади?
– Передусім порядку – і загалом у державі, й, звичайно ж, у кожному окремому районі. Ні в якому разі не можна ділити людей за політичною приналежністю – всі вони громадяни нашої країни, і всі здатні робити посильний внесок у її процвітання. В Оржицькому районі мені вдалося попрацювати з багатьма людьми, і я завжди знаходив з ними спільну мову. Нині ж одним із головних своїх завдань вважаю підтримання миру та злагоди у нашій громаді. Саме цього і чекають люди від мене як від представника нової влади.
– Чи здатна Ваша команда поліпшити соціально-економічний стан району?
– Наша команда націлена на те, щоб по можливості якнайшвидше розв'язувати усі нагальні проблеми, які є на даний час у районі. Скажу відверто, вирішуючи кадрові питання, як-то кажуть, ми не рубаємо шаблею з плеча. І не робитимемо цього ніколи. Адже у районі є багато фахівців із накопиченим колосальним практичним досвідом і поміркованими політичними поглядами. Найголовніше, вважаю, – відповідально ставитися до будь-якої справи, по-справжньому вкладаючи в неї свою душу. Отоді й результат буде відчутним, і нових успіхів нам вдасться досягти.
– Якими невідкладними проблемами Ви зайнялися одразу після призначення?
– На сьогоднішній день накопичено чимало проблем. Усі їх, звичайно, треба вирішувати, не відкладаючи у довгу шухляду. Але переконаний, що першочергову увагу слід приділяти галузі охорони здоров'я. У порівнянні з минулим роком цю галузь недофінансовано майже на 700 тисяч гривень. Залишилися й майже 330 тисяч гривень перехідних боргів за енергоносії. Окрім того, турбує кадрове питання. Спеціалістам, які підуть на пенсію, потрібна достойна молода зміна – фахівці, які б погодилися працювати у нашому районі.
У сільському господарстві цього року навесні довелося пересівати майже 80 відсотків озимих культур, а це, звичайно, потребувало додаткових витрат. Втім, незважаючи на труднощі, необхідно зберегти діючу аграрну інфраструктуру, по можливості поліпшивши її. Знаходити спільну мову з переробниками, тримати на плаву наш цукровий завод, збільшивши у районі виробництво цукрового буряку. Мене не цікавить, хто буде власником того чи іншого господарства, а у першу чергу турбує економічний стан виробництва. Адже це той чинник, від якого залежать виплата зарплат, пенсій, повноцінне фінансування соціальної сфери району.
– Які пріоритети визначили на перспективу?
– Я – людина, яка по життю завжди досягала поставленої мети. Прагнутиму цього і надалі. Передусім робитиму все можливе для того, щоб усі мешканці Оржицького району були забезпечені роботою. Кожна людина повинна займатися справою, що приносила б їй матеріальне й моральне задоволення, робити посильний внесок у соціально-економічний розвиток усього нашого району. Втім, це завдання можна виконати тільки через нарощення виробництва та залучення інвестицій. На сьогоднішній день на селі вже є інвестори, які показали, що вміють працювати. Роботу в цьому напрямку продовжуватимемо і надалі. А ще плануємо розвивати сільський туризм. У нас мальовничі краєвиди, багаті історія, культура. Треба тільки все це берегти і примножувати. Не втрачаючи традицій минулого, разом будуватимемо майбутнє на благодатній українській землі.

Анатолій ВАСЕВИЧ
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.