Виконавча влада. Нові призначення

Член Партії регіонів, голова районної партійної організації. Одружений, має двох доньок.
– Вікторе Миколайовичу, чого, на Вашу думку, люди очікують від нової влади?
– Перш за все людям потрібні стабільність і порядок, які є основою благополуччя кожної сім’ї,  району і держави в цілому. Крім цього, влада повинна бути ближчою до людей, частіше спілкуватися з ними безпосередньо у селах, а не лише у владних кабінетах, чути і знати їхні проблеми й знаходити конкретні рішення. Особисто для мене головними критеріями у роботі є професійність, відкритість, готовність до діалогу, відповідальність за свої слова і вчинки.
– Чи здатна Ваша команда поліпшити соціально-економічний стан району?
– Думаю, що так. Формування команди на сьогодні продовжується, це мають бути фахівці – компетентні, віддані справі, відповідальні, порядні управлінці, здатні приймати ефективні й дієві рішення. Команда, у моєму розумінні, – це об’єднання однодумців, яким не байдужий район, його подальший розвиток і які разом працюватимуть для поліпшення життя кожного його мешканця. А досягти цього можна лише спільними зусиллями і виконавчої влади, і самоврядування, й громади.
Наш район – сільськогосподарський, тому перш за все люди очікують позитивних змін в аграрній галузі, питома вага якої в економіці району становить близько 50 відсотків. І потенціал для цього є. Необхідні зміни також в житлово-комунальному господарстві району, наведення порядку в земельних відносинах. Будемо знаходити спільну мову з найбільшими орендарями земель у питаннях наповнення районного бюджету, підтримки соціальної сфери села. Втілення в життя цих та багатьох інших планів і є основним завданням роботи нашої команди.
– Якими невідкладними проблемами Ви зайнялися одразу після призначення?
– Серед проблем, які потрібно вирішувати новій владі, немає другорядних, всі важливі. Розпочали з проведення інвентаризації земель району, аналізу й контролю за укладанням договорів оренди земель, водних об’єктів, надходженням коштів за оренду до районного бюджету. Окреслилося вирішення ряду проблем, зокрема створення філії підприємства “Райз-Агро” в Лубенському районі, вивчається питання подальшої співпраці з відомими фірмами “Нафком-Агро”, “Астарта”. Переконаний, що земля в районі має працювати на його розвиток, тому всі, хто господарює тут, повинні сплачувати податки до районного бюджету, дбати про розвиток соціальної сфери села.
Проводимо роботу із залучення ефективних інвесторів, які будуть вкладати кошти в сільськогосподарське та промислове виробництво, будівництво, сферу послуг, переробну галузь району. Для цього є всі можливості, зокрема зведення сучасного тваринницького комплексу, кількох підприємств із переробки сільськогосподарської продукції на території району. Розпочинається будівництво  сучасного автошляху в рамках Євро-2012, разом із дорогою розвиватимуться підприємства громадського харчування, а це нові робочі місця. Потребує значного поліпшення житлово-комунальне обслуговування населення. Вивчаємо питання створення районного комунального підприємства, підрозділи якого діятимуть і в селах. Проводяться зустрічі голови райдержадміністрації з мешканцями сільських рад, щоб у відвертому спілкуванні почути проблеми селян, пропозиції, зауваження, розповісти про свої плани, шляхи їх реалізації.
– Які пріоритети визначили на перспективу?
– Як відповідальна влада маємо реалізувати ті завдання, що були визначені програмою Президента України Віктора Януковича “Україна для людей”. У перспективі – розвиток аграрної галузі, наповнення районного бюджету, поліпшення соціального захисту найбільш незахищених верств населення, в першу чергу – ветеранів та інвалідів Великої Вітчизняної війни, залучення інвестицій в економіку і соціальну сферу. Планується відновлення виробництва на Оріхівському цукровому заводі. Підвищена увага приділятиметься розвитку тваринництва, залученню фермерських господарств до вирощування лікарських рослин, овочів, фруктів.  Тісно співпрацюємо з Міністерством житлово-комунального господарства щодо співфінансування в реалізації пілотного проекту з розвитку житлово-комунальної сфери: залучені кошти плануємо направити на ремонт багатоповерхових будинків у ряді сіл. Серед завдань – завершення ремонту районного Будинку культури, реконструкція опалення Вовчицького районного краєзнавчого музею ім. І.Саєнка, відкриття в ньому картинної галереї місцевих художників. Оскільки Лубенщина – один із найчарівніших куточків України, перспективним є розвиток зеленого туризму. Завдання стоять серйозні, й лише спільна, злагоджена робота забезпечить їх виконання.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.