Полтава і полтавці

Внесено зміни до показників міського бюджету на 2010 рік. Зокрема, на реконструкцію приміщення по вул. Ветеринарній, 32, під амбулаторію сімейної медицини спрямовано 30 тисяч гривень. За 170 тисяч буде придбано ще одну установку для розігріву асфальтобетонної суміші, яка зменшує собівартість ремонтних робіт на дорогах.
Депутати затвердили міську Програму патріотичного виховання дітей дошкільного віку та учнів на 2010–2015 роки.
По завершенні сесії міський голова Андрій Матковський прокоментував прийняті депутатами рішення. Зокрема, він зазначив, що лише наприкінці травня затверджено звіт про виконання міського бюджету за І квартал поточного року, оскільки майже
5 місяців місто жило за тимчасовим розкладом. У І кварталі установи, які фінансуються з міського бюджету і з бюджетів міських районів, не мали боргів по зарплаті та енергоносіям.
Андрій Матковський розповів про прийняту Програму діяльності житлово-комунального господарства Полтави на 2010 рік. У ній враховано лише десяту частину від потреби – 47,7 мільйона гривень – при потребі галузі близько 350 мільйонів. Ці кошти будуть спрямовані на вирішення першочергових проблем. Зокрема, на капітальний ремонт житлового фонду виділено 3,2 мільйона гривень, на поточний – 3,3 мільйона, ямковий ремонт доріг – 14,9 мільйона, утримання парків – 1,2 мільйона.
– Депутати прийняли рішення, на яке чекали мешканці військового містечка, люди, котрі мають садові ділянки на території, що прилягає до військового аеродрому, – сказав Андрій Матковський. – Свого часу командири військових частин надавали ділянки садівничим колективам, люди спорудили там будиночки, посадили дерева, облаштували городи. Але досі ці ділянки закріплені за Міністерством оборони. Зараз із керівництвом Міністерства вже є певна домовленість, наші переговори, які тривали майже півроку, привели до результату. Першим кроком у цій справі стало те, що депутати на сесії попередньо погодили передачу до комунальної власності міста земельну ділянку площею 70 гектарів. Після цього ми зможемо дати людям можливість приватизувати ці ділянки і використовувати їх за призначенням. Підкреслюю – це попереднє рішення міської ради, і ми очікуємо відповідні документи з Міністерства оборони.
Продовжуючи порушену в “Зорі Полтавщини” тему подальшої долі міського Центру позашкільної освіти, на прохання кореспондента газети міський голова прокоментував нинішню ситуацію так:
– Питання про Центр позашкільної освіти на порядку денному сесії не було, воно зняте з розгляду, тому що сьогодні немає остаточної домовленості з депутатами обласної ради, вони зараз вивчають ситуацію, пов’язану з цим Центром. Ми мали розглянути її і звернутися до депутатів, щоб вони взяли в обласну комунальну власність Центр. Але наші депутати зараз кажуть, що це було б некоректно, бо депутати облради ще самі не погодили цього питання. Тому ми взяли тайм-аут на червень, але до 1 липня це питання буде вирішене. Якщо не вирішиться, ми залишимо Центр позашкільної освіти на балансі міста, але будемо просити, щоб на інші напрямки, приміром, на дороги, нам дали з обласного бюджету трохи більше грошей. Сьогодні проблеми фінансування цього Центру немає, до вересня включно є бюджетне забезпечення. А за цей час знайдемо вихід разом із депутатами обласної ради. Я особисто зустрінусь з колективом, скажу людям, щоб не хвилювалися, фінансування є, проблем ніяких немає, і працівники Центру можуть спокійно йти у літні відпустки. Ми фінансуємо і відпустки, у нас ці витрати передбачені.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.