АПК. Семінари

Роботу пленарного засідання відкрив заступник голови облдержадміністрації Володимир Замикула, зробивши основний наголос на актуальності розвитку тваринницької галузі. Плідної праці побажав присутнім голова Миргородської райдержадміністрації Олександр Волошко.
Підсумки посівної кампанії підбив начальник головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Олександр Сень. Він також наголосив, що машинно-тракторний парк сільгосппідприємств області щорічно має оновлюватися технікою. Однак цей процес гальмується через диспаритет цін, недоступність банківських кредитів. Серед можливих шляхів здешевлення придбання техніки називались лізингові програми та 30-відсоткова компенсація на вітчизняні сільськогосподарські машини.
Зупинився Олександр Сень і на проблемах тваринницької галузі, наголосивши на низьких темпах заготівлі кормів для худоби, необхідності підвищення якості молока, виробленого в селянських господарствах, залученні інвестицій у відбудову тваринницьких ферм та створенні сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів із продажу молока, яких до кінця цього року має бути хоча б по три в кожному районі.
Досвідом роботи з учасниками семінару поділилася керівник кооперативу з Семенівського району Катерина Лук’янченко.
Підбиваючи підсумки семінару, заступник голови облдержадміністрації Володимир Замикула наголосив на необхідності керівникам структурних підрозділів агропромислового виробництва максимально сприяти нарощуванню обсягів сільгосппродукції, особливо в тваринницькій галузі, а спеціалістам галузі – вести постійний контроль і моніторинг ситуації в АПК. Адже ця галузь має невикористані резерви, які, за його словами, тільки в рослинництві становлять від 30 до 40 відсотків.

Людмила ДАЦЕНКО
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.