Виконавча влада. Нові призначення

– Сергію Федоровичу, чого, на Вашу думку, люди очікують від нової влади?
– Вважаю, що перш за все – стабільності, єдності та злагодженості дій. Украй складні життєві реалії вимагають від вищого керівництва країни, від влади на місцях оперативного та ефективного реагування, виважених, скоординованих дій, спрямованих на подолання кризових явищ.
На мою думку, люди дали свою категоричну оцінку попередній владі й довірили Президенту України Віктору Януковичу та його команді відповідальну справу – подолання катастрофічних наслідків недбалої діяльності чиновників. Звичайно, держава сьогодні стоїть на порозі проведення реформ – системних, кардинальних змін у житті суспільства, залучення нових ідей, сучасних технологій та достатніх фінансових ресурсів у всі галузі національної економіки. У комплексі всі дії влади та динамічний розвиток економіки нададуть необхідних можливостей та ресурсів для запровадження високих стандартів соціального захисту населення і піднесення життя громадян України.
– Чи здатна Ваша команда поліпшити соціально-економічний стан району?
 – На даний час завершується формування монолітної та відповідальної команди однодумців, висококваліфікованих професіоналів, які без гучних політичних гасел, без вдаваного патріотизму, не словом, а конкретними справами спроможні виконати поставлені Президентом завдання, досягти поставлених цілей та отримати позитивний результат для усієї громади.
– Якими невідкладними проблемами Ви зайнялися одразу після призначення?
– Нині в районі найгостріше стоїть проблема села. Беззаперечно, підтримки сьогодні потребують освіта, медицина і всі сектори соціального захисту. Чимало є проблемних питань, які залишилися, так би мовити, у спадок: це й будівництво очисних споруд у райцентрі, й завершення нашого сумнозвісного довгобуду – пологового відділення центральної районної лікарні, й продовження газифікації сіл. Зараз увага місцевої влади сконцентрована на вирішенні актуальних питань житлово-комунального сектора та сільського господарства. Район наш хоча і дотаційний, проте завдяки вигідному географічному розташуванню, унікальним природним ресурсам, історичним місцям та культурним традиціям є привабливим не лише для господарників, інвесторів, а й для туристів, краєзнавців, дослідників культури й мистецтва.
Нині вже маємо затверджений районний бюджет – справа за тим, щоб усі безпосередні розпорядники коштів використовували кожну копійку за цільовим призначенням.
– Які пріоритети визначили на перспективу?
– По-перше, перед нашою командою стоїть завдання ефективного виконання програми Віктора Януковича “Україна для людей”, яка гарантує динамічні перетворення у національній економіці. По-друге, зусилля місцевої влади скоординовані на повсякчасне виконання як загальнодержавних, так і районних комплексних програм та заходів у сфері соціального захисту населення, задля поліпшення життя наших громадян, задоволення потреб різних категорій населення – від дітей до людей похилого віку. Пріоритетними, нині й у майбутньому, для нас є питання ефективного використання земель сільськогосподарського призначення, розвитку освіти, медицини, культури, поліпшення матеріально-технічної бази спортивної галузі, водозабезпечення населених пунктів, соціальний супровід сімей, що опинилися у складних життєвих обставинах, допомога дітям-сиротам, дітям, які залишилися без батьківського піклування.
Я з оптимізмом і впевненістю дивлюся у майбутнє й сподіваюся, що вже найближчим часом завдяки оперативному реагуванню влади, злагодженості дій та підтримці громади нам вдасться значно поліпшити показники соціально-економічного розвитку нашого району.

Людмила ДАЦЕНКО
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.