Семінари

Апостолом чорнозему назвав Федора Моргуна заступник голови облдержадміністрації Володимир Замикула, який, вітаючи учасників семінару, наголосив, що саме Федір Моргун передбачив стратегію розвитку сільського господарства країни. Адже запроваджена ним грунтозахисна система землеробства нині широко застосовується в агропромисловому комплексі України. А житлові будинки й соціальні об’єкти, збудовані за часів його керівництва областю, й зараз є окрасою населених пунктів Полтавщини. Тож наше завдання – втілювати його справи в життя, зазначив промовець.
Спогадами про співпрацю з Федором Трохимовичем Моргуном поділився генеральний директор асоціації “Полтавацукор”, Герой Соціалістичної Праці Євген Золотарьов. А досвідом господарювання за системою органічного землеробства – Герой України, Герой Соціалістичної Праці, засновник ПП “Агроекологія” Шишацького району Семен Антонець.
Учасники семінару дійшли спільної думки про необхідність бережливого ставлення до землі й турботу за чистоту довкілля. Також наголошувалося на потребі формування в підростаючого покоління життєстверджуючої моделі світогляду, чому має слугувати започаткована кілька років тому на Полтавщині педагогічна технологія – довкілля.

Людмила ДАЦЕНКО
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.