Нові призначення

– Віталію Миколайовичу, чого, на Вашу думку, люди очікують від нової влади?
– Насамперед люди чекають порядку. Життєва ситуація у мене складалася таким чином, що практично протягом усієї своєї трудової діяльності займаюся наведенням і підтриманням порядку. Стабільність і порядок – для людей це важливо. Саме за таких умов можна ефективно вирішувати економічні питання. На економіці грунтується все – податки, надходження до бюджетів, пенсії, заробітна плата, функціонування сільських рад, робота закладів соціальної сфери. Моя позиція чітка – діяти на законом.
– Чи здатна Ваша команда поліпшити соціально-економічний стан району?
– Команда наша тільки формується. Це досвідчені фахівці, які працювали на керівних посадах у своїх галузях. Не скажу, що наші попередники були не фахівці, але через різні обставини вони залишили керівні посади. Безумовно, те, що вони зробили, залишиться, і спасибі їм, адже район за різними показниками займає 7-ме місце в області.
Ми бачимо шляхи зміцнення і розвитку нашого економічного потенціалу, покращення ситуації. Треба вийти на рівень обласної ради, облдержадміністрації, щоб запрацював наш потужний Вишняківський спиртовий завод, який формує бюджет району. Треба створити умови, щоб не втратив позиції механічний завод, що постачає вироби в кілька країн світу, і розвивати сільське господарство, бо район переважно сільськогосподарський. На найближчій сесії районної ради вперше за останні роки розглянемо питання щодо фінансування програми розвитку тваринництва.
– Якими невідкладними проблемами Ви зайнялися одразу після призначення?
– Перше – проводимо ревізію земель, оскільки, зустрівшись із головами сільських рад, не можемо визначити, скільки у нас всього землі. Земля обліковується, але є деякі невідповідності. Як на мене, це важливий фактор, бо плата за землю – це наповнення бюджетів сільських рад. Друга проблема – нарощення колишніх потужностей молококонсервного комбінату дитячих продуктів. Нині він переробляє близько 30 тонн молока за добу при потужності 500 тонн. Третє – працюємо за програмою регіонального розвитку. Нам треба відремонтувати покрівлю в Хорольській гімназії, щоб до 1 вересня вона була підготовлена. Плануємо здати в експлуатацію восьмиквартирний будинок, де одержать квартири залучені в район лікарі. Вільні залишки коштів, які є в бюджеті, спрямуємо на добудову цього будинку.
– Які пріоритети визначили на перспективу?
– Співпрацюємо з Міністерством житлово-комунального господарства, Міністерством регіонального розвитку в плані співфінансування. Молококонсервний комбінат передає нам 5 багатоповерхівок, якими не буде займатися. А в державі діє пілотний проект в житлово-комунальній сфері, куди вкладаються кошти Світового банку. Ми хочемо, залучивши кошти цих потужних структур, Хорольського молококонсервного комбінату, наші бюджетні кошти і гроші мешканців, сконцентрувати їх таким чином, щоб люди могли зробити індивідуальне опалення, утеплення стін тощо. Якщо ця справа з заводським мікрорайоном вдасться, треба зробити так по всьому місту. Інше ключове завдання – розвиток тваринництва, бо це робота для нашого комбінату, сільського населення, постійний прибуток для сільгосппідприємств.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.