Нові призначення

Пропрацювавши нетривалий час у відділі маркетингу управління сільського господарства райдержадміністрації, наприкінці 1999 року був обраний головою лівенського КСП “Оріль” (згодом став директором приватної агрофірми “Оріль”). У цей період без відриву від виробництва навчався на економічному факультеті Полтавського сільськогосподарського інституту. З 2001 року і до призначення на посаду голови райдержадміністрації очолював Новосанжарське відділення “ПриватБанку”.
Член Партії регіонів з 2005 року. Заступник голови районної організації Партії регіонів. Депутат районної ради двох скликань, голова фракції Партії регіонів у районній раді. Одружений, має двох синів.
– Сергію Миколайовичу, чого, на Вашу думку, люди очікують від нової влади?
– Насамперед – благополуччя і стабільності. Але в суспільстві побутує думка, що призначили нового керівника райдержадміністрації – і район вмить процвітатиме. Це хибна думка. Позитивний результат досягається тільки спільними зусиллями і залежить від тісної співпраці всіх керівників і єдності громади.
– Чи здатна Ваша команда поліпшити соціально-економічний стан району?
– Новосанжарський район займає лідируючі позиції в області. Маємо потужні нафтогазовий і агропромисловий комплекси. Такі сільгосппідприємства, як, скажімо, “Елеватор “Чиста криниця”, виплачують сьогодні за оренду земельних паїв за ставкою вісім відсотків. Соціальна відповідальність агроформувань надзвичайно висока. В районі розроблена райдержадміністрацією і затверджена сесією райради програма соціально-економічного розвитку. Інша річ, що, можливо, доведеться вносити певні корективи і примножувати здобутки, досягнуті донині. Хочу відчувати себе членом згуртованої команди однодумців, яка покликана постійно покращувати життя в районі. Поки що вона – у процесі формування. Це – професіонали, люди місцеві, які прекрасно володіють ситуацією в державі, області й районі. Ставку роблю насамперед на фаховість. Утім, якихось “революцій” не буде. Певні кадрові зміни, звичайно, відбудуться, та думаю, що вони не торкнуться абсолютної більшості працівників апарату.
– Якими невідкладними проблемами Ви зайнялися одразу після призначення?
– Найпершим своїм завданням якраз і вважав згуртувати громаду. Не секрет, що у нашому районі між двома гілками влади довгий час тривав конфлікт. Певна річ, він впливав на ефективність роботи й особисті стосунки людей. Я не хочу давати оцінку тодішнім подіям. Разом із тим не можу не помічати, що люди втомилися від того протистояння й чекають змін. Для мене це величезний кредит довіри, і думаю, що сподівання громади будуть виправдані. Бо які б складні питання не виникали, впевнений, що їх можна вирішувати, знаходячи компроміс. Зрештою, й органи виконавчої влади, й місцевого самоврядування повинні працювати для громади. Ділити нам нічого, а от спільних справ – аж надто багато.
– Які пріоритети визначили на перспективу?
– Насамперед – розвиток соціальної сфери. У ході підготовки до святкування 65-річчя Перемоги разом із заступником голови районної ради Борисом Федоренком ми об'їхали практично весь район, спілкувалися з місцевими мешканцями, сільськими головами. Акцентували увагу на стані соціальної інфраструктури у селах, особливо віддалених. Нині вже прийнятий бюджет району. В ньому передбачені кошти на ремонти шкіл, дошкільних закладів, на добудову інфекційної лікарні у Нових Санжарах. Питань дуже багато, однак соціальні об'єкти залишаються пріоритетними. Також у найближчій перспективі хочемо показати здобутки наших сільгосппідприємств – провести на базі району низку галузевих семінарів.

Ірина РОГОЖИНСЬКА
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.