Прес-конференції

Окрім того, позитивні наслідки дала й плідна співпраця з облрадою і облдержадміністрацією: фінансову підтримку буде надано Полтаві й на рівні області. Зокрема, з обласного бюджету 1,5 млн грн виділено на реконструкцію меморіалу Солдатської слави, субвенція вирівнювання перевищує 1 млн грн, 5 млн грн буде виділено на ремонт міських доріг. Також на баланс області місто передає Центр позашкільної освіти й одну зі спортивних шкіл.
Загальний обсяг доходів міського бюджету затверджено в сумі майже 641,5 млн грн, видатків – у сумі майже 644 млн грн. Порівняно з минулим роком видатки в цілому збільшено на 23,5 відсотка.
Утім, міський бюджет залишається доволі напруженим. Майже 90 відсотків передбачених видатків спрямовано на оплату праці працівників бюджетних установ та оплату енергоносіїв.
Андрій Матковський назвав бюджет 2010 року бюджетом економії і запевнив, що економити будуть на зарплатах керівників. Так, прийнято рішення зменшити на одного кількість заступників міського голови й на 10 відсотків зменшити рівень оплати праці міського голови і його заступників. Будуть розглядати й варіанти оптимізації структури бюджетних організацій.
Та, попри непросту фінансову ситуацію, депутати прийняли програму соціального захисту “Турбота”, в рамках якої, серед іншого, потурбувалися про пільговиків і  до дев’яти пільгових категорій пасажирів, які мають право на пільговий проїзд у громадському транспорті, додали десяту – матерів-героїнь.

Людмила САМОЙЛОВА
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.