На благо жінок та дітей

– Минулого року з ініціативи Союзу по всій Україні проводилися роз'яснювальні акції про генетично модифіковані організми та харчові добавки, котрі шкідливо впливають на організм, особливо на дитячий. Також полтавські активістки громадської організації роздавали буклети про шкідливість абортів і ранніх статевих стосунків. А ранки в обласній телерадіокомпанії "Лтава" до Дня Святого Миколая, що проводили спільно з міською громадською організацією дітей-інвалідів з дитинства та їхніх опікунів, уже навіть стали традиційними, – зазначила голова Всеукраїнської організації СЖУ Валентина Семенюк-Самсоненко. – Напередодні Нового року  дітям, які знаходилися в лікарні, було вручено подарунки. Крім того, позаминулорічний конкурс дитячого малюнка на асфальті, приурочений до Міжнародного дня захисту дітей, викликав у полтавців загальне схвалення й багато позитивних емоцій.
Активну роботу проводять і районні осередки СЖУ. Наприклад, Пирятинська громадська організація "Жіночі ініціативи", ініційована головою райради Олексієм Рябоконем, діє лише два роки, але її досвід уже почали переймати за межами району.
– Ми налагодили зв'язки з іншими областями, контактуємо, обмінюємось інформацією та досвідом, – розповіла голова організації "Жіночі ініціативи" Ірина Таран. – Основними напрямками нашої діяльності є створення шкільних служб порозуміння, проведення медитацій. Спільно з правоохоронцями знаходимо неповнолітніх злочинців та пом'якшуємо їм міру покарання, а також впроваджуємо інновації – відновні практики у громаді.
За словами Ірини Таран, практичні заняття в області ще не проводилися, тому це має бути перший на Полтавщині центр із відновних практик.
Союз жінок України щороку проводить різноманітні програми, в рамках яких допомагає й залучає до співпраці жінок із різних регіонів Полтавщини. За словами голови Полтавського регіонального (обласного) відділення СЖУ Ганни Панасюк, яку на конференції знову обрали головою, до організації можуть вступити всі бажаючі. Зокрема, під час звітно-виборних зборів присутні привітали наймолодшого члена Спілки – 16-річну Юлію Недоруб, яка вступить до організації, як тільки отримає паспорт. Дівчина давно обізнана з напрямками діяльності СЖУ, тому вирішила стати її членом. "Я давно спілкуюся по телефону з головою організації Ганною Панасюк і знаю, як там дбають про жінок та дітей. Я теж хочу долучитися до цієї роботи й, можливо, навіть внести корективи в роботу організації, – говорить Юлія Недоруб. – Перш за все я б звернула більшу увагу на дитячі будинки".

Вікторія БЕЗДУДНА
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.