Ляльки з країни дитинства

Ляльки вже давно перетворилися з традиційного об’єкта дитячої гри на витвір мистецтва. Кожна з них несе щось неповторне та особисте, кажуть відвідувачі вернісажу.
Поряд із відомими майстринями, творчість яких уже знають у Полтаві, Україні й за кордоном, – Світланою і Жанною Олійник, Тетяною Волошко, Тетяною Скибенко – на “ляльковому” вернісажі показали свої роботи ті, хто лише торує стежку в мистецтво – Валентина Соколік із Карлівки, полтавець Володимир Бутко і Вікторія Балясна з Чутового. Остання, директор Чутівського професійно-технічного училища № 55, зробила свою першу ляльку “Галочку” лише у 2008 році. А нині представила роботи, більшість із яких уже зберігаються у приватних колекціях в інших містах України. От і виходить, що наші таланти визнають десь, а не на рідній землі. Найбільша цінність таких виставок у тому, що вони розкривають саме місцеві таланти, дають можливість митцям показати себе, а глядачам – побачити сучасні напрямки розвитку лялькарства.
А найголовніше, мабуть, те, що кожний може долучитися до прекрасного й доброго світу казок та ляльок і хоча б ненадовго повернутися в дитинство. Про це й говорили, вітаючи авторів і поціновувачів мистецтва, доцент кафедри образотворчого мистецтва ПНПУ ім. Володимира Короленка Тетяна Саєнко, директор Галереї мистецтв Ольга Курчакова, заслужений працівник культури України Віктор Фурман.

Оксана КРАВЧЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.