Володимир Фесун: “Наші вихованці виступають по всій Україні, тільки не в Полтаві”

– Володимире Павловичу, чув, що Ваш вихованець Андрій Бесараб зараз виступає у команді Суперліги “Шахтар-Академія” (Донецьк).
– Так, причому він – випускник 2009 року. За Андрія вели боротьбу кілька команд майстрів, особливо “Портовик” із Южного, та все ж в Донецьку запропонували кращі умови. Команда “Шахтар-Академія” з нового сезону докорінно омолодилася, і таким чином Бесараб потрапив в її основний склад. Наприкінці року Андрій у складі юнацької збірної України провів перший збір у Запоріжжі.
– Розкажіть про інших випускників Вашої школи, які грають у командах вищої ліги.
– Серед юнаків 1992 року народження до команди вищої ліги ХДПІ (Харків) був запрошений Дмитро Журавель, а Володимир Даценко виступає за гандбольний клуб “Київ”. У вищій лізі грає ще Андрій Абрамов, 1993 року народження. Наш вихованець у складі броварського “БУФК” став чемпіоном V літніх юнацьких ігор і отримав розряд кандидата у майстри спорту.
Деякі наші вихованці зараз навчаються в спортивних училищах. Серед них – Сергій Дубовик (училище олімпійського резерву в Броварах Київської області), Юрій Куценко, Роман Хіхло, Валерій Литус, Сергій Залевадний (Київський спортивний ліцей), Максим Трикоз, Андрій Романов, Богдан Скляров (Донецьке училище олімпійського резерву).
– Останнім часом багато своїх вихованців Зіньківська СДЮШОР почала направляти у спортивні інтернати. З чим це пов'язано?
– Справа у недостатньому фінансуванні. Нинішніх вихованців 1993– 1994 років народження ми просто змушені віддавати в спортивні інтернати. Юним спортсменам потрібен подальший професійний ріст, і ми не маємо права їм у цьому перешкоджати. Раніше школа справлялася, адже у нас була краща ігрова практика, у Зінькові деякі команди навіть проводили збори. Нині дванадцять чоловік виступають за команди спортивних інтернатів Донецька, Києва та Броварів. Я ще додам імена вихованок тренера Олександра Роговича, які навчаються у Київському спортивному ліцеї, це – Альона Рудько та Аліна Федоренко.
Отож виникає запитання: звідки в Полтавській області візьметься високий рейтинг гандболу, якщо всі наші спортсмени продовжують навчання в інших областях?
– І все ж хоча б якісь змагання з гандболу проводяться?
– У Зінькові в грудні минулого року відбулися зональні змагання на приз клубу “Стрімкий м'яч” серед юнаків 1997 року народження. Ми посіли перше місце, вигравши в усіх команд.
У Броварах проводився 1-й тур Дитячої ліги серед юнаків 1993 року народження. Нашу область там представляла Полтавська ДЮСШ №1, яка знайшла кошти на поїздку.
Наші дівчата з тренером Олександром Роговичем їздили за кошти батьків на турнір “Стрімкий м'яч”. На змаганнях в Києві вони посіли третє місце з шести команд. За свій кошт також їздили на турнір у місто Доманівка Миколаївської області вихованці Миколи Шулика, які теж добре виступили.
– Володимире Павловичу, Ви знайомі з новим тренером полтавського ГК “Динамо” Андрієм Портним?
– Особисто не знайомий. Я з хлопцями їжджу на кожну гру чемпіонату України в Полтаві. Бачу на трибунах багатьох вихованців зіньківського гандболу, які грали в командах майстрів. Від “Динамо” нам жодних пропозицій не надходило, тому випускники нашої школи виступають по всій Україні, тільки не в Полтаві.
Р.S. Нещодавно старшому тренеру Зіньківської СДЮШОР із гандболу, до речі, постійному читачу нашої газети, Володимиру Фесуну виповнилося 45 років. Зичимо Вам, Володимиру Павловичу, міцного здоров'я, сімейного благополуччя та спортивних перемог.
Довідка “ЗП”:
Фесун Володимир Павлович – старший тренер Зіньківської СДЮШОР із гандболу з 1986 р. Вихованець цієї школи, амплуа – воротар. Освіта – Черкаський педагогічний інститут.
Його вихованці в 1992 році у рамках І Всеукраїнських ігор у змаганнях із гандболу вибороли “бронзу”. Олександр Косяк став срібним призером чемпіонату світу 1997 року серед молоді. Кожного року вихованців тренера Володимира Фесуна запрошують до команди гандбольної вищої ліги та Суперліги.

Олександр ЯКОВЛЄВ
Журналіст
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.