Перше чемпіонство

– На чемпіонат, що завершився у Харкові, ми везли потужну команду не тільки кількісно, а й якісно – розповів президент обласної федерації пауерліфтингу Володимир Вовченко. – Наші спортсмени були представлені майже в усіх вагових категоріях.
Загалом у змаганнях взяли участь понад двісті спортсменів з двадцяти двох областей України. Успіх чоловічої збірної Полтавщини закономірний, адже наші представники практично в усіх вагових категоріях були серед числа призерів. Свою високу майстерність підтвердив Михайло Буланий (в/к до 90 кг, тренер – Лернік Матосян). Полтавець переміг із великим відривом і навіть намагався встановити світовий рекорд, але завадила технічна помилка. Окрім того, Михайло Буланий в абсолютній першості за формулою Уїлкса посів третє місце.
Срібні нагороди в напруженій боротьбі отримали Іраклій Мдівнішвілі (в/к до 75 кг, тренер – Михайло Буланий), Геннадій Чіпко (в/к до 100 кг, тренер – Володимир Вовченко), Валерій Карпов (в/к до 110 кг, тренер – Ірина Карпова). У Валерія була найскладніша вагова категорія, адже за чемпіонство боролися відразу три заслужених майстри спорту. Долю другого місця вирішила різниця лише у п'ять кілограмів. Четверте “срібло” у складі нашої команди виборов Станіслав Ковальчук (в/к понад 125 кг, тренер – Володимир Вовченко). Він також виконав норматив майстра спорту.
Єдину бронзову нагороду виборов кременчужанин Сергій Бовканюк (в/к до 56 кг). Також п'яте місце посів Всеволод Євстропов (в/к до 82,5 кг, тренер – Олександр Рагулін), а Микола Пересадило (в/к до 90 кг, тренер – Іраклій Мдівнішвілі) виконав норматив майстра спорту.
У жінок дві нагороди: “срібло” у майстра спорту міжнародного класу Вікторії Абдуліної (в/к до 56 кг, тренер Олександр Рагулін) та “бронза” у Марти Добрякової (в/к до 67,5, тренер Дмитро Нижніченко). Наші дівчата у загальнокомандному заліку посіли третє місце, а минулого року були першими.
Взагалі на чемпіонаті України в Харкові цього року багато чого було вперше. Така кількість представників Полтавщини ще не виконувала нормативи майстрів спорту на одних змаганнях. У зв'язку із запровадженням нових правил на змаганнях була рекордна кількість чемпіонів і призерів чемпіонатів світу та Європи. Це додало змаганням цікавості й видовищності. Приклад варто брати з таких спортсменів, як донеччанин Аркадій Шалоха (в/к до 67,5 кг), він встановив п'ять рекордів України, а львів'янин Іван Фрейдун (в/к до 100 кг) встановив рекорд у сумі триборства та жимі лежачи.  
За підсумками змагань, до складу збірної України потрапили Вікторія Абдуліна, Іраклій Мдівнішвілі та Михайло Буланий. До юніорської збірної України – Геннадій Чіпко.
Найбільше балів у скарбничку збірної Полтавщини принесли вихованці ДЮСШ “Колос”. Школа посіла третє місце у загальнокомандному заліку як серед жінок, так і серед чоловіків.

Олександр ЯКОВЛЄВ
Журналіст
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.