Костянтин Семеняга: “Сподіваюся на кращі виступи”

– Єгор свої бої провів на хорошому рівні, а в поєдинку за третє місце поступився одним очком. Зараз, хоча й кваліфікація рефері стала вищою, змінився стиль суддівства. Ця практика йде від чемпіонатів світу та Європи. Якщо раніше зараховувалися усі точні удари, то тепер – тільки чіткі й акцентовані. Нині результат боксерського поєдинку нагадує футбольний рахунок, на кшталт 3:2 чи 2:0. Кожен удар боксера – на вагу золота, треба, щоб судді його побачили і зафіксували в протоколах.
– У вазі до 64 кг боксував ще один кременчужанин – Станіслав Колісецький.
– Це одна з найскладніших вагових категорій, у якій виступають відразу п'ять майстрів спорту міжнародного класу. Потрапити навіть до півфіналу – завдання надскладне. За жеребкуванням Станіславу в першому ж поєдинку випало боксувати з “міжнародником” В'ячеславом Кисліциним. Наш земляк гідно змагався, але поступився.
– Про Вашого вихованця Миколу Семенягу, який виступав у вазі до 69 кг, відомо, що він програв у півфіналі…
– Микола виступав у важчій, ніж до цього, ваговій категорії. До півфіналу він дістався, легко перемігши у двох поєдинках. Виграючи бій проти Олександра Стрецького, за 10–15 секунд до його завершення Семеняга отримав травму. Суперник із Дніпропетровська наніс заборонений удар у потилицю. Бій не можна було продовжувати.
– Наскільки мені відомо, головний лікар змагань запропонував Вам опротестувати результат поєдинку. Чому Ви цього не зробили?
– Якби це був фінал, то був би сенс. А третє місце нас не влаштовує. Я впевнений, що незабаром Микола одужає від травми і ще буде радувати наших уболівальників успіхами.
– У ваговій категорії до 75 кг виступав полтавець Роман Маїлов.
– Він поступився у першому поєдинку. Романа тренує заслужений тренер України Михайло Проскурня. На жаль, у спортсмена ще обмаль досвіду великого рингу. Якщо в Романа вистачить працелюбності, то ми спільними зусиллями виведемо його на міжнародний рівень. У цій же категорії виступав кременчужанин Євген Устименко, який виграв у двох поєдинках.
– У ваговій категорії до 91 кг Денис Пояцика знову дійшов до фіналу і поступився.
– Залишається констатувати, що його суперник – чемпіон Європи 2008 року і призер чемпіонату світу Олександр Усік – на сьогодні об'єктивно сильніший. Хоча відзначу, що Пояцика (вихованець СК “Легіон” м. Кременчука. – Авт.) до цього провів три складних поєдинки.
– І нарешті два наших “супертяжі” – Олександр Трифонов та Сергій Радченко.
– Як особистий тренер Трифонова я покладаю на цього спортсмена великі надії. Він вперше виступав у надважкій ваговій категорії. У фінальному поєдинку Олександр поступився бронзовому призеру чемпіонату Європи і срібному призеру чемпіонату світу Роману Капітоненку з Фастова. Опонент Трифонова старший від нього на вісім років і важчий на п'ятнадцять кілограмів. Сподіваюся, що наступного року ми влаштуємо суперникам достойну конкуренцію.
Після чемпіонату України відбулося засідання тренерської ради. Двоє наших призерів готуються до міжнародних турнірів. Вже у березні Олександр Трифонов поїде в Казахстан, а Денис Пояцика – у Вірменію.

Олександр ЯКОВЛЄВ
Журналіст
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.