Райони отримають 28 шкільних автобусів

Як повідомив начальник головного управління освіти і науки облдержадміністрації Володимир Мирошниченко, згідно з наказом Міністерства освіти і науки України, з огляду на зростання рівня захворювань на ГРВІ та грип, навчально-виховний процес у всіх освітянських закладах області, незалежно від форми власності та підпорядкування, починаючи з 31 жовтня, призупинений на три тижні. Це стосується дошкільних закладів, загальноосвітніх шкіл, інтернатних, професійно-технічних та позашкільних закладів, ВНЗ. Більшість перебуває вдома. Виняток становлять частина дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також студенти із західних регіонів України та студенти-іноземці, які проживають у гуртожитках. Учителі та викладачі здебільшого зайняті методичною та науковою роботою. Забезпечити виконання навчальних планів та програм планується за рахунок скорочення зимових і весняних канікул, навчання по суботах, додаткових уроків. Навчальний процес у закладах освіти буде відновлений з 23 листопада.
Про стан захворюваності дітей та підлітків на гострі респіраторні вірусні інфекції та грип поінформували начальник головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Віктор Лисак та головний державний санітарний лікар області Валентин Шаповал. За даними моніторингу медичних служб, порівняно з початком листопада спостерігається зменшення кількості захворювань як серед дорослих, так і серед дітей. Очікується, що до 23 листопада епідеміологічна ситуація в області нормалізується.
Дану інформацію комісія взяла до відома.
Також депутати розглянули та погодили розподіл між районами області шкільних автобусів, які Полтавщина має отримати до кінця року, відповідно до Державної програми та постанови Кабінету Міністрів України. 28 транспортних засобів, із них 4 спеціальних – для дітей-інвалідів, будуть розподілені між районами з  урахуванням наявних шкільних автобусів та фактичної кількості учнів, котрі потребують підвезення.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.