“…Убила, бо дістав”

Перші версії відпрацювання не дали бажаного результату. Більше 45 кращих оперативних співробітників були задіяні у проведенні слідчих заходів.
Пішли назустріч і працівники комунальних служб: під час опитування водіїв машин для вивозу сміття встановили, що рештки тіла були підібрані разом із відходами в одному зі сміттєвих баків на маршруті Балакіна – Стадіон – Лідова…
Згодом правоохоронцям вдалося за фрагментами відтворити приблизні риси обличчя покійного, потім встановити, що чоловік проживав у Полтаві…
Першим, кого запросили на бесіду в міліцію, став син покійного. Правоохоронці вже знали, що убитий був 1950 року народження, проживав із дружиною на околиці міста. Останні 7 років не працював. Мав 26-річного сина, який жив окремо. Тож він і не здогадувався, що батька немає в живих, бо не бачив його кілька днів. До того ж у них були напружені стосунки. Вони практично не спілкувалися. Здебільшого син підтримував зв’язок із матір’ю, яка напередодні трагічної звістки попросила допомогти вивезти сміття з двору. Саме ця фраза і стала ключовою для оперативників. Розпитавши, куди саме вони вивозили пакети зі сміттям, хлопець вказав на баки, що стоять поблизу стадіону.
58-річна дружина повідомила правоохоронцям, що не знає, де її чоловік. Втім, міліціонери на той момент були впевнені, що вона щось приховує. Саме так і вийшло. Жіночі сльози видали усе.
“Так, я його вбила, бо він мене вже так дістав, що сили терпіти більше не було, я навіть не плакала, жодної сльозинки не проронила, тільки тепер чомусь іноді плачу”, – зізналася жінка. Але чим більше з нею спілкувалися, тим більше дивувалися жорстокості, цинізму, а головне – відсутності каяття, адже у шлюбі подружжя прожило більше 25 років.
Коли покійний чоловік втратив роботу, то жінка повністю взяла на утримання і його, і сина, і будинок. Потім до цього ще додалися підозри на онкозахворювання у чоловіка. Значну суму жінка витратила на його лікування. Вдячності не було. Тільки постійні ревнощі, скандали, бійки… Свідки говорять, що він міг по три рази на день приходити у кіоск, де вона працювала, і перевіряти, чи не з коханцем вона там. Сім років сімейної “війни” допекли жінку. Тому, коли вкотре розгорівся скандал, вона взяла кухонний молоток і кілька разів ударила ним чоловіка по голові. Згодом буде встановлено, що кількість ударів сягнула більше 15. Після цього у дворі свого господарства жінка розстелила ковдру, поклала тіло і розчленувала його. Не залишивши жодної цілісної частини, вона розфасувала все по пакетиках і вивезла на смітник.
Такі “одкровення” справді вражали, адже, на перший погляд, жінка справляла враження абсолютно адекватної людини, яка пояснювала свій вчинок постійними знущаннями з боку чоловіка. Втім, їй ще доведеться пройти психіатричну та психологічну експертизи. Проти жінки порушено кримінальну справу за умисне вбивство.
Яна ХОЛОДНА

Старший інспектор ВЗГ ГУ МВС України
в Полтавській області
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.