Перспективи і проблеми інформаційного простору

У нинішньому році заходи на-званої програми вже профінансовані на 61 відсоток. Придбано обладнання для переведення плівкових аудіозаписів фонотеки обласного радіо ОДТРК "Лтава" на носії інформації цифрового формату, фінансується діяльність центру з дослідження історії краю, робота ОКІА "Новини Полтавщини". Зважаючи на обмежені можливості обласного бюджету, передбачено видання тільки двох соціально значимих книг.
Обговорюючи питання, за-
ступник голови обласної ради Петро Ворона, голова комісії Іван Момот зазначили, що полтавська земля багата на талановитих письменників і поетів – наших сучасників, творчість – яких заслуговує на підтримку. Однак з огляду на фінансово-економічну кризу в 2009 році провести всі заплановані заходи з видання та популяризації української книги, на жаль, немає можливості.
Комісія рекомендувала головному фінансовому управлінню облдержадміністрації передбачити кошти для видання другого тому енциклопедії Петра Ротача "Полтавська Шевченкіана" та останнього тому книги "Реабілітовані історією". На пропозицію депутата Олега Пустовгара рекомендовано профінансувати один випуск газети "Літературна Полтавщина", який направити до бібліотек області.
Також визнано за доцільне надати фінансову допомогу газетам "Зоря Полтавщини" та "Село полтавське", співзасновником яких є обласна рада.
У ході засідання депутати також розглянули організаційно-технічні заходи по виходу із фінансово-економічної кризи Всеукраїнської громадсько-політичної газети "Зоря Полтавщини" та обласної газети "Село полтавське". За інформацією головного редактора "Зорі Полтавщини" Григорія Гриня, скорочено штат працівників редакції, вибрано найбільш економний варіант витрат на поліграфічні послуги, використовується дешевший газетний папір, зменшені внутріредакційні витрати, проводяться заходи з економії енергоносіїв тощо.
Вихід газети "Село полтавське" з кризової ситуації редакція вбачає у збільшенні тиражу, розширенні рекламно-інформаційних послуг, підвищенні передплатної вартості видання.
Прес-служба обласної ради

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.