“Сьогодні ми, полтавські діти, ветеранам шлем привіти!”

Дітей, школярів, учителів, науковців, працівників культури та ветеранів привітав зі святом голова облдерж-адміністрації Валерій Асадчев. Поетичними рядками вітали ветеранів юні вихованці гуртка "Барви рідного слова" Обласного центру естетичного виховання учнівської молоді. А голова обласної ради ветеранів Олексій Мельник від імені своїх побратимів побажав найголовнішого – жити у мирному світі й бути щасливими.
Вела свято педагог, Герой України Тетяна Балагура. Вона ж попросила голову облдержадміністрації Валерія Асадчева вручити відзнаки численним учасникам всеукраїнського проекту "Українці у світі". Серед них, зокрема, – колективи та їхні керівники: краєзнавчого музею, обласної наукової універсальної бібліотеки імені
І.П. Котляревського та ще багато полтавців.
Унікальну "Книгу пам'яті" презентували учасникам зібрання голова громадської організації "Славетні імена Полтавщини" Валентина Асадчева та її координатор Наталія Граїцька. Цю книгу написали онуки та правнуки ветеранів із різних куточків нашої області. В ній – розповіді про героїв війни, про тих, хто дожив до наших днів, і тих, хто відійшов у вічність. Дев'ятикласники першого міського ліцею озвучили кілька історій із книги, яку учасники проекту подарували краєзнавчому музеєві.
Звучало багато виступів, вітань, пісень.
І, як наголошували учасники свята, саме такі заходи сприяють вихованню підростаючого покоління у дусі патріотизму та любові до рідної землі на прикладі видатних земляків.
А нещодавно громадська організація "Славетні імена Полтавщини" презентувала виставку малюнків "Герої творів Гоголя очима дітей" в Українському фонді культури, де його голова, наш земляк Борис Олійник, подякував полтавцям за благодійницьку діяльність і вручив грамоти та свої книги.
“Зоря Полтавщини”, 25_09_09, 4 стор.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.