“Полтава – моє щастя, мій дім, моя доля!

Коло пошани у відкритих автомобілях зробили ветерани Великої Вітчизняної війни та учасники боїв за Полтаву. Перед глядачами ніби перегорнули сторінки славного героїчного минулого: як разом із комендантом полтавської фортеці Келіним мужні городяни боронили місто від ворогів; як зійшлися армії у Полтавському бою, а через три сотні літ нинішні покоління вшанували пам'ять всіх полеглих у ньому на знак примирення. Під пісні воєнних років і кадри кінохроніки пригадали полтавці середину ХХ століття, коли в місті вшановували солдатів-визволителів, відбудовували його з руїн.
Нинішня Полтава – мирна і прекрасна – зустріла свято новими трудовими здобутками, сучасними спорудами, мальовничими скверами. Талановиті діти дарували глядачам своє мистецтво. У концертній програмі виступили народна артистка України, Герой України Ніна Матвієнко з донькою Антоніною; заснована  в Полтаві у 80-ті роки популярна група "Фристайл"; місцевий гурт "Краяни; учасник "Фабрики зірок" дівочий колектив "Реал О". Шквал оплесків викликали легендарні естрадні зірки – гурт "Самоцвєти" та нев'янучий "Boney M", які разом із глядачами співали усім знайомі хіти.
Насамкінець небо над стадіоном міста розквітло вогнями яскравого піротехнічного шоу-феєрверка, який спонсорували полтавські підприємці. "З днем народження, Полтаво, – місто, в якому хочеться жити!" – ці слова міського голови Андрія Матковського підхопив увесь переповнений стадіон.
“Зоря Полтавщини”, 25_09_09, 2стор.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.