Рости та міцній, Аліно!

АЛІНА – друга дитина в родині Тетяни Непоради. До трьох років дівчинка зростала здоровою. Аж раптом лікарі діагностували рідкісну хворобу – гіпофізарний субнанізм, що означає відсутність в організмі гормону росту. Відтоді дівчинка перебуває на постійному обліку в лікаря-ендокринолога. Безкоштовно юна пацієнтка отримувала гормональні препарати, які дозволяли додавати в рості 2–3 см за рік. Та невдовзі лікарі забили на сполох. У дівчинки розпочалося статеве дозрівання, і вона могла взагалі більше не рости, так і залишившись на позначці 131 см. У Київському інституті ендокринології порадили прогресивне лікування з чотирьох ін'єкцій, які мають вводити в організм упродовж року (один раз на квартал). Їх вартість не те що спантеличила Тетяну, вона її просто "вбила". Ліки коштували понад 16 тисяч гривень. Де ж їй, простому технічному працівникові, взяти такі кошти? Від розпачу не знала, куди йти і де шукати допомоги.
Першими на допомогу прийшли журналісти. Газета міської ради "Вісник Кременчука" (редактор – Юлія Билина) опублікувала повідомлення про збір коштів для дівчинки, яку реально можна врятувати від фізичної патології. Вказали номер маминого рахунку в одному з кременчуцьких банків та історію хвороби. Тут треба сказати, що якби журналісти на цьому й зупинилися, то спроба допомогти залишилася б тільки бажанням. Багато громадян через різні махінації та шахрайство не довіряють подібним оголошенням. Інформацію "ВК" підхопили міські радіокомпанії "Авторадіо" та "Європа Плюс". Містом ширилася інформація, відразу ж почали відгукуватися небайдужі люди.
Засновник лікувально-діагностичного центру "Арніка", активіст громадського об'єднання "Фронт Змін" Сергій Іванов відразу ж погодився оплатити вартість першої ін'єкції, а це більш ніж 4 тисячі гривень. Керівник приватної мережі магазинів і кафе "Діадема" та "Богдан" Віра Голосна не відмовила на пропозицію "Вісника Кременчука" поставити на прилавках магазинів скриньки для збору коштів. Покупці, почувши історію милої дівчинки, що всміхалася з фотографії, не жаліли грошей заради її одужання і давали хто скільки міг. Як результат – за місяць цій мережі вдалося зібрати більш ніж 8 тис. грн народних пожертв. Звісно, працівники магазинів і кафе зробили й власний внесок.
Справа набула статусу народної акції "Врятуй здоров'я дитини". У її проведенні активну участь взяли й працівники супермаркету "Амстор" (керівник – заступник генерального директора компанії Володимир Коробков). Крім того, що на кожній касі стояла відповідна скринька, до якої вносили пожертви покупці, майже усі працівники, включаючи адміністрацію й охорону, зробили свої благодійні внески. Загальна сума зібраних коштів у "Амсторі" сягнула 4476 грн.
До благочинної справи долучилися народний депутат України Олег Бабаєв, супермаркет "Фокстрот" (керівник – депутат міської ради Юрій Шаповалов), Будинок торгівлі (депутат Крюківської райради Вікторія Гончаренко), будівельний супермаркет "Сфера", депутат міської ради Сергій Порчирян, магазини "Жовтий аероплан", "Смачна крамниця", директор будівельної фірми "Тексінтербуд" Дмитро Кравченко, колектив міської телерадіокомпанії (директор – Сергій Перепелятник), волонтери Молодіжного парламенту Кременчука. Мама дівчинки розповіла, що багато незнайомих людей пропонували посильну грошову допомогу.  
Усім цим людям родина Тетяни Непоради безмежно вдячна, адже навіть не думали, що благородство людських сердець може бути таким щирим навіть у скрутні часи фінансової кризи. Зібраних коштів виявилося навіть більше, ніж потрібно. Надлишок у дві тисячі гривень родина передала маленькому хлопчику, хворому на нейролейкоз.
Маленька Аліна за півтора місяця підросла аж на три сантиметри й додала у вазі чотири кілограми.
“Зоря Полтавщини”, 25_09_09, 5 стор.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.