“Дружба” сильна однодумцями

Та селяни не розчаровуються, а наполегливо працюють на майбутній урожай. Заздалегідь підготували посівні площі, внесли в грунт потрібну кількість органічних добрив. Зараз у полі щоденно працюють шість агрегатів і дві зернозаправні машини. З відведеної під озимину площі, а це 1100 гектарів, засіяли вже половину.
Керівник господарства Володимир Дерябін розповів, що безперебійному проведенню осінньо-польових робіт заважає нестача пально-мастильних матеріалів. Для роботи машинно-тракторного парку щодоби необхідно півтори тонни дизпального. На нафтобазах за пільговими цінами воно відсутнє, тож доводиться вишукувати кошти, щоб вчасно завершити посівну кампанію. А ще ж потрібно закласти міцну кормову базу, адже в СВК “Дружба” утримують 1100 голів ВРХ, у тому числі 450 корів. Щоденно на молокозаводи відправляють 3,5 тонни молока. За виручені від цього кошти можна було б придбати вдосталь пально-мастильних матеріалів, але ЗАТ “Гадяч-Сир”, якому господарство здає молоко, заборгувало йому 520 тисяч гривень – звідси й дефіцит.
Через тиждень, протягом якого тут планують завершити сівбу озимих, основна техніка переключиться на заготівлю кормів. Роботи вистачить усім, адже у господарстві під кукурудзу відведено 300 гектарів.
У СВК “Дружба” дорожать своїм кадровим потенціалом. Надійними однодумцями у всіх виробничих починаннях Володимира Дерябіна є головний агроном Сергій Овчаренко, головний зоотехнік Олександр Сердюк, завідуюча МТФ № 3 Наталія Пархоменко, головний інженер Валерій Харченко та багато інших спеціалістів і рядових трудівників.
”Зоря Полтавщини”, 1 стор., 16_09_09
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.