У подарунок – школа

Старе приміщення було збудоване у 1957 році. В 1989 році через аварійний стан будівлі школу довелося закрити, а дітей перевести на навчання у пристосовані класи – в адмінкорпус Лохвицького цукрового заводу, музичну школу та дитсадок "Малятко". Так тривало довгих 18 років. Хоча рішення про будівництво нового приміщення було прийняте ще в 1999-му, розпочалося воно у 2000 році. Але до 2007 року з необхідних 21 мільйона гривень було освоєно тільки 3 мільйони, і ті винятково за рахунок обласного бюджету.
Голова облдержадміністрації Валерій Асадчев, який опікувався проблемами міста Червонозаводське (забезпечення опалення, відновлення роботи Лохвицького цукрового  та спиртового заводів), визначив будівництво школи №1 серед головних соціальних пріоритетів області. Вже у 2007–2009 роках за рахунок державних субвенцій та коштів обласного і місцевого бюджетів на будівництво освітнього закладу було спрямовано понад 12 мільйонів гривень. Таким чином завершено спорудження першої черги об'єкта – корпусу для навчання школярів молодших класів, розрахованого на 250 учнів. Це школа сучасного типу – з просторими, затишними та світлими класами і розвиненою інфраструктурою, про яку раніше могли тільки мріяти.
– За останні 5 років завдяки значним зусиллям Президента  України Віктора Ющенка українська нація почала відроджуватися. Вже два роки поспіль ми відкриваємо нові дошкільні заклади. У цілому по області їх відкрито близько двадцяти. А тепер дійшла черга і до шкіл, – зазначив під час урочистого відкриття храму знань голова облдержадміністрації, додавши, що цього року обласна влада сподівається відкрити ще одну нову школу – в Лубнах, а наступного року – ініціювати комплексну програму відтворення навчальних закладів.
Мешканцям Червонозаводського Валерій Асадчев пообіцяв, що до кінця року буде завершено другу чергу будівництва школи, в якій зможуть навчатися до 550 учнів. Якщо в 2005 році в Червонозаводському народилося 82 дитини, то у 2008-му – 98. Це спонукає до розширення шкільної мережі.
А в наступному році, запевнив учнів та педагогів Валерій Асадчев, для школи буде збудований сучасний спортивний комплекс.
Голова облдержадміністрації Валерій Асадчев разом із заступником голови облради Петром Вороною та учнями-першокласниками урочисто перерізав стрічку. Навчальний заклад гостинно відчинив двері, запрошуючи до пре-
красної Країни знань.
Зоря Полтавщини? 1 cтор., 4._09._09

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.