Першокурсники, першокласники…

Урочистості відкрив ректор академії В'ячеслав Ждан, який привітав винуватців торжеств зі вступом до вищого навчального закладу, побажав їм з честю нести високе звання студента УМСА.
До привітань приєдналися голова обласної ради Олександр Удовіченко, заступник голови облдержадміністрації Надія Мякушко, міський голова Полтави Андрій Матковський, начальник управління охорони здоров'я облдержадміністрації Віктор Лисак, проректор з наукової роботи Полтавської місіонерської духовної семінарії архімандрит Філарет.
Майбутні лікарі дали клятву на вірність рідній академії та разом із усіма присутніми виконали її гімн.
* * *
Посвята в студенти першокурсників Полтавського державного педагогічного університету імені В.Короленка перетворилася на щире і зворушливе театралізоване свято великої університетської сім'ї, на яке завітали почесні гості та батьки.
– На нашому університетському годинникові – 95 літ, – наголосив ректор університету Микола Степаненко, нагадавши про найвидатніші імена, що стали окрасою колишнього учительського інституту. І запевнив, що доля зробила великий подарунок тим, хто має змогу навчатися в одному з найпрестижніших і найстаріших вишів України.
Берегти національні традиції, мову, бути справжніми патріотами своєї держави, плекати любов до професії побажали студентам заступник голови обласної ради Петро Ворона, заступник голови облдержадміністрації Надія Мякушко, заступник міського голови Полтави Лариса Семеняга. Окремо до майбутніх колег-журналістів звернувся у своєму вітанні генеральний директор ОДТРК "Лтава" Микола Ляпаненко. А єпископ Полтавський і Кременчуцький (УПЦ КП) Федір побажав молодим людям "помітити в собі потяг до Бога", що властивий християнській душі.
Урочисто прозвучали клятва студента, студентський гімн – уперше для першокурсників, гімн університету. Свої нагороди одержали кращі студенти року, а кращі з кращих – ще й ректорську відзнаку.
* * *
Урочиста посвята в студенти пройшла в Полтавській державній аграрній академії.
Ректор ПДАА Віктор Писаренко привітав юне поповнення та разом із заступником міністра аграрної політики України Анатолієм Скотченком вручив символічний студентський квиток і залікову книжку. Щоб підтвердити статус студента, першокурсники дали клятву. А потім, за традицією, присутні поклали квіти до пам'ятника загиблим у роки Великої Вітчизняної війни студентам, викладачам та співробітникам вузу, вшанували їхню пам'ять хвилиною мовчання.
Начальник головного управління ветеринарної медицини в Полтавській області Сергій Аранчій, голова Полтавської обласної сільськогосподарської палати Петро Ківшик, єпископ Полтавський і Кременчуцький (УПЦ КП) Федір побажали першокурсникам успіхів у навчанні та цікавих студентських років.
* * *
У День знань кожен із першачків Полтавської приватної школи "Паросток" міг потримати у руках символічний дзвоник та вручити своїм мамам квіти. А для того, щоб школярики були бадьорими у навчанні, їх пригостили короваєм та молоком.
* * *
Цього року в Полтавському національному технічному університеті імені Ю.Кондратюка найбільший за останні роки набір першокурсників – 1850.
Але 1 вересня для ПНТУ запам'яталося не тільки наймасштабнішою в місті кількістю студентів у навчальному закладі, а ще й удосконаленням інформаційних технологій. Того дня було урочисто відкрито одну з університетських аудиторій, устатковану сучасним комп'ютерним та мультимедійним обладнанням. За словами ректора університету, депутата обласної ради Володимира Онищенка, це один із найкращих навчальних класів у області. Тут проводитимуть наукові наради та конференції, захищатимуть дипломи, читатимуть дистанційні лекції.
Як зазначив декан факультету інформаційних та комунікаційних технологій і систем ПНТУ Олег Одарущенко, планується незабаром відкрити ще десять таких аудиторій – для кожного з факультетів ВНЗ.
Зоря Полтавщини? 1 cтор., 4._09._09
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.