День народження гімназії

Леонід Данилович дав доручення закінчити зведення об'єкта і пообіцяв приїхати на відкриття навчального закладу. Слова дотримав, і 28 серпня 2000 року він  завітав на відкриття навчально-виховного комплексу №2.
І ось цьогоріч Леонід Кучма знову прибув до Диканьки, щоб привітати зі святом першого дзвоника і з днем народження навчального закладу школярів та вчителів, ближче познайомитися з надбаннями учнівського і педагогічного колективів. За цей час НВК став гімназією, у 2005 році в ході Всеукраїнського конкурсу ввійшов до сотні найкращих шкіл України у номінації "Школа успіху". Леонід Данилович оглянув приміщення гімназії, побував на першовересневому театралізованому дійстві, присвяче-ному 200-річчю Миколи Гоголя, поспілкувався з керівниками району, вчителями і учнями. Гість лишився задоволеним від побаченого і почутого. А найперше від того, що добрі плоди дають результати учительської й учнівської праці гімназії №2, яка є його хрещеницею.
Від Президентського фонду Леоніда Кучми "Україна" школі передано мультимедійний центр та книги для шкільної бібліотеки, частину з яких тут же презентували.
Цікавою була презентація нового видання повісті "Тарас Бульба", що вийшло у видавництві "Пульсари" українською та англійською мовами. Книгу представляли директор видавництва Лариса Копань та Галина Невінчана, донька Віктора Невінчаного, художника, який ілюстрував цей безсмертний твір, перебуваючи у сталінських таборах, і сторіччя від дня народження якого минає нині.
Тепло зустрічали і книгу "Остання загадка Гоголя" та її автора – журналіста, письменника-гоголезнавця Миколу Босака, який свого часу працював у диканській  районній газеті "Трудова слава".
Леонід Кучма залишав гімназію №2 з хорошим настроєм, надією на плідну співпрацю та наступні зустрічі на благодатній диканській землі.
А перед тим, як відбути до Києва, Леонід Кучма з молитвою за процвітання України побував у місцевій Свято-Троїцькій церкві.
Зоря Полтавщини? 3 cтор., 4._09._09
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.