Введено в дію дорогу до Яківців

З введенням в експлуатацію нової дороги полтавців привітав голова обласної ради Олександр Удовіченко. Він подякував будівельникам за проведену роботу та ефективне використання виділених із державного, обласного та місцевого бюджетів коштів.
– Урочисте відкриття нової дороги – це спільна конкретна справа державної та обласної влади до 300-річчя Полтавської битви, – сказав міський голова Полтави Андрій Матковський. – Хочу подякувати будівельникам, усім, хто причетний до цієї справи, депутатам обласної ради, які додатково виділили для дороги 3 мільйони гривень, і обласній державній адміністрації, з якою у непростий час ми знайшли компроміс і гроші державної субвенції спрямували на конкретну справу.
Начальник служби автомобільних доріг у Полтавській області Роман Гнатенко розповів, що дорогу будували, застосовуючи передові технології, і це дозволяє дати гарантію якості дорожнього покриття.
Новою ділянкою курсуватимуть автобуси маршруту № 33 (с. Розсошенці – Дендропарк – с. Яківці).
– Збудувати цю дорогу було кілька причин, – розповів у короткому інтерв’ю журналістам Валерій Асадчев. – Перша – це з’єднати місто з музеєм Полтавської битви. Друга причина – зв’язати центральну частину Полтави з Яківцями, щоб людям не доводилося їхати через Зіньківський переїзд, який часто буває закритий для руху автомобілів. І третя – дати друге дихання дендропарку. Тож дорога збудована за рахунок коштів державного та обласного бюджетів, і її передано на обслуговування місту.
Ремонтно-будівельні роботи на даній ділянці автошляху розпочалися у листопаді минулого року за проектом ТОВ “ПП “Полтавакомундорпроект”. Нині це сучасна траса з розміткою, велосипедними доріжками, пішохідними переходами, тротуаром, зупинками громадського транспорту, світловідбиваючими елементами, світлофорним регулюванням. Загальна довжина дороги – 1 км 906 м, із них 1 км 258 м – новозбудована ділянка. Ширина проїзної частини – понад 11 метрів. Усі роботи виконані полтавськими і лубенськими фахівцями.
Зоря Полтавщини? 2 cтор., 4._09._09
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.