Крута Балка обрала краще і достойніше життя

Про обстановку, що склалася у Крутiй Балцi, Вiльному Степу та Дудкиному Гаї, що входять до складу сільської ради, читачам відомо з публікацій “Зорі Полтавщини” (№№ 58–59 від 24 квітня ц.р.).  Нагадаємо, що через конфлікт з депутатами тепер уже колишнього сільського голови Ліни Остапченко майже протягом року робота органу місцевого самоврядування була заблокована. Крутобалківська сільрада – єдина в області, де й до цього часу не був прийнятий місцевий бюджет на 2009 рік, не виплачувалася заробітна плата працівникам соціальної сфери. Зрештою, втрутитися у крутобалківські справи довелося навіть Верховній Раді України. За результатами роботи виїзної комісії за участю секретаря Комітету з питань державного будівництва і місцевого самоврядування Сергія Гордієнка і голови підкомітету з питань органів виконавчої влади Вадима Петренка головним законодавчим органом держави було прийнято рішення про проведення на території Крутобалківської сільської ради дострокових виборів сільського голови та депутатів.
– Загальна кількість виборців на території сільської ради – 930 громадян, участь у голосуванні взяли 788, –  повідомила голова Крутобалківської сільської територіальної виборчої комісії Алла Бурда. – На посаду сільського голови балотувалися Анатолій Мазан, дільничний агроном ТОВ “Елеватор “Чиста криниця”, і вже вдруге – Ліна Остапченко. З явною перевагою переміг Анатолій Мазан – за нього віддали голоси 564 виборці. Ліна Остапченко отримала 189 голосів, 25 бюлетенів було визнано недійсними. Взагалі передвиборний процес і самі вибори супроводжувались постійними провокаціями і скандалами, які вчиняли прибічники Ліни Остапченко.
Новообраний Крутобалківський сільський голова Анатолій Мазан народився у сусідньому селі Деркачівка, вищу освіту за спеціальністю “агрономія” здобув у Полтавському сільськогосподарському інституті. Працював агрономом у господарствах Новосанжарського району, у 1983 році став головою колгоспу імені XXI з’їзду КПРС у Крутій Балці, має досвід роботи у профспілках. Після реформування сільгосппідприємств, із 2001 року, працював у ТОВ “Елеватор “Чиста криниця”.
– Балотуватися на посаду сільського голови Анатолія Петровича просили люди, – розповіла Алла Бурда. – Адже саме за часів його головування Крута Балка розбудувалася, були заасфальтовані вулиці й дороги, споруджено багато нових будинків для працівників господарства. І люди це пам’ятають.
Серед інших добрих справ в активі Анатолія Мазана – створення Крутобалківської сільської медичної амбулаторії. Саме тієї, з якої звільнилися майже всі медики буквально за півроку головування Ліни Остапченко. Тому найпринциповішим питанням для новообраного сільського голови є відродження у селі медичного обслуговування.
– Ліна Андріївна розділила громаду села на “своїх” і “не своїх” людей, у сільській раді панувало розмежування – оце “наші” депутати, а це “не наші”, – розповів Анатолій Мазан. – Але сільська громада не може жити у вічному протистоянні.  Для мене всі люди – однакові, і з усіма я зможу знайти спільну мову. Різними інтригами я не збираюсь займатися, буде чесна, прозора, відкрита робота. На жаль, Ліна Остапченко залишила чимало нерозв’язаних проблем, без головного фінансового документа сільська громада не могла розвиватися. Крута Балка достойна кращого життя. Тому моє головне завдання зараз – щоб запрацював депутатський корпус. Тоді й бюджет затвердимо, будуть вирішуватися земельні та соціальні питання. Сподіваюся на підтримку керівників району та сільгосппідприємств, які працюють на території сільської ради.
– Останнім часом проблеми крутобалківської громади практично не вирішувалися, були недієздатними основні соціальні заклади – медицини, освіти, культури, – зазначив заступник голови Новосанжарської районної ради Борис Федоренко. – Люди втратили довіру не лише до сільського голови, а й до самого інституту органів місцевого самоврядування. Нині виборці дали шанс новому сільському голові, і йому доведеться виправдовувати їхню високу довіру. Ми будемо всіляко сприяти й допомагати, як робили це і на початку діяльності Ліни Остапченко. На жаль, вона не бажала визнавати, що сільська рада – орган колегіальний, не прислуховувалася до думки депутатів. Але ж сільська рада – це не та хата, де потрібно з’ясовувати, “хто в домі хазяїн”. Життя показало, що депутатський корпус існує не тільки для підняття рук. Тож головне завдання нового керівника – згуртувати громаду, затвердити бюджет і працювати на благо села.
Зоря Полтавщини, 1 стор., 11 серпня
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.