Чекаємо гостей

Він наголосив, що вже нині відчувається особливий інтерес до ярмарку. По-перше, це рік відзначення 200-ліття Миколи Гоголя, який і оспівав яскраве дійство. Тому Сорочинський майдан стане місцем паломництва для прихильників таланту видатного письменника. По-друге, з наближенням виборів активізуються і політичні сили. “Бажання завітати сюди може виникнути у багатьох”, – зазначив голова облдержадміністрації, закликавши не політизувати дійство, яке носить винятково культурний та розважальний характер. “Тому ми не будемо розміщувати на його території ніяких політичних бігбордів”, – заявив Валерій Асадчев.
А ось що неодмінно має бути на Сорочинському ярмарку, то це розвинена інфраструктура, яка відповідатиме потребам та бажанням тисяч гостей. Керівник області звернув увагу на проблемні моменти, які треба терміново вирішити. Тобто перевірити готовність мереж електро- та  водопостачання, пунктів медичної допомоги, інших сервісних служб, забезпечити охорону і правопорядок. За інформацією ГУ МВС України в Полтавській області, на ярмарку постійно працюватимуть 465 правоохоронців особового складу, крім того, буде встановлено вісім відеокамер, які перекриватимуть практично всю територію ярмарку.
“Я думаю, до Сорочинського ярмарку область підготується на найвищому рівні. Ми всіх запрошуємо відпочити і відчути неповторні український дух і колорит, які тут панують”, – зазначив Валерій Асадчев.
Попри кризові явища у країні, бажаючих представити свою продукцію на ярмарку цього року не менше, а навіть більше, ніж торік. Заявки на участь вже подали понад 200 підприємств (це майже на 90 перевищує минулорічну цифру). Більше буде представлено і продукції народних умільців. Учасників художньої самодіяльності очікують взагалі 1,5–2 тисячі чоловік, проти тисячі, як було торік.
Управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації надішле запрошення на адресу 40 посольств та закордонних місій в Україні, які є традиційними гостями дійства у Великих Сорочинцях.
Неодноразово Сорочинський ярмарок особисто відвідував Президент України Віктор Ющенко. Почесного гостя чекають і цього року. Передбачається, що Глава Держави візьме участь у офіційному відкритті заходу – 19 серпня.
Зоря Полтавщини, П’ятниця, 31 липня 2009 р., 2 стор.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.