Турпоходи для пенсіонерів

Замість двох кімнат, де соціальна служба тіснилася 20 років, тепер для непрацездатних громадян, інвалідів, учасників Великої Вітчизняної війни створені належні умови. Їм пропонують фізіотерапевтичні процедури й лікувальний масаж, послуги перукаря, взуттєвика, робітника з комплексного обслуговування  будинків. Можна також замовити послуги з перешивання та ремонту одягу – їх виконають у Зінькові, в терцентрі районного управління праці та соціального захисту.
У кімнаті клубу "Надвечір'я" пенсіонери проводять репетиції хору, відзначають дні народження. Клуб прикрашають вироби місцевих рукодільниць. У приміщенні для громадської організації "Ветеран" є музейний куточок, де експонуються побутові предмети, вишиванки…
– Люди приходять сюди, роздивляються вишиті картини, рушники, малюнки і фотовиставки з наших масових заходів, – розповідає  завідуюча Опішнянським територіальним  центром Лариса Рябушко. – Жодний захід у селищі не обходиться  без наших молодих душею пенсіонерів. Виступають із концертами у будинках ветеранів, на великій сцені. Ми з пенсіонерами у турпоходи ходимо, в ліс, на річку, влаштовуємо спортивні змагання. Цікаво проходять конкурси "Супербабуся", "Веселий ярмарок українських страв", тематичні вечори до свят.  
У нинішньому році  базою центру  скористалися близько 800 мешканців Опішнянської селищної, Малобудищанської та Попівської сільських рад, а також навколишніх сіл району. Їм надано 1300 різноманітних послуг. Працюють у центрі 22 співробітники.
Зоря Полтавщини, 4 стор., Вівторок, 28 липня 2009 р.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.