Є у Воскобійниках і хліб, і до хліба

– Іноді жнивували півдня, два дні взагалі простояли, от і втратили тиждень дорогоцінного часу, – розповідає Олексій Олексійович. – А в цілому працювали, як завжди.
Іншими словами, всі роботи велися в комплексі, злагоджено і безперебійно. До речі, не випадково говоримо про це в минулому часі, бо через день-два у селах Воскобійники та Загрунівка Зіньківського району, яка теж входить до складу СТОВ, відзначатимуться обжинки. Хліборобам буде про що звітувати перед власниками земельних паїв: за попередніми підрахунками, на круг зібрано ранніх зернових у середньому по 42–43 центнери з гектара, а врожайність пшениці становить п’ятдесят центнерів. Все намолочене збіжжя зараз просушується, очищається і засипається в зерносклади. Так що майже по одній тонні зерна кожному пайовику (а їх тут дві тисячі) вже гарантовано. Як і по 50 кілограмів цукру та по 10 кілограмів олії.
Літо у СТОВ “Воскобійники” – жнивна пора не лише для хліборобів. З легкої руки керівника товариства, депутата обласної ради, заслуженого працівника сільського господарства України Валерія Капленка та його однодумців тут успішно розвиваються тваринництво, а також допоміжне виробництво. Зокрема, на фермах утримуються п’ять тисяч голів ВРХ, у тому числі 1400 – молочного стада. Тільки молока щодня відправляють на переробку тридцять тонн. Звісно, що без міцної кормової бази не обійтися. На сьогодні для зимової годівлі тварин уже заготовлено п’ять тисяч тонн сінажу. Буде з чого закладати й силос – на площі одна тисяча гектарів як із води росте чудова кукурудза. Так що у СТОВ “Воскобійники” після хлібних не за горами й зелені жнива.
Зоря Полтавщини, 1 стор., Вівторок, 28 липня 2009 р.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.